Hamšík po výhre SSC nad Dortmundom: Zdolali sme skvelý tím

NETKY.SK • 19 September 2013, 09:10 • 2 min
Hamšík po výhre SSC nad Dortmundom: Zdolali sme skvelý tím

NEAPOL - Slovenský kapitán talianskeho futbalového klubu SSC Neapol Marek Hamšík po vydarenom prvom zápase "modrých" v Lige majstrov 2013/2014 označil triumf 2:1 nad Borussiou Dortmund za "veľký".

slovakia

left justify in out

Vo výbornom súboji F-skupiny pred skvelou diváckou kulisou na vypredanom štadióne San Paolo videli diváci vylúčenia trénera neúspešného minulosezóneho finalistu Jürgena Kloppa aj brankára Borussie Romana Weidenfellera. "Zdolali sme skvelý tím. Je to veľké víťazstvo," povedal slovenský stredopoliar pre svoj oficiálny web. "Dortmund potvrdil svoju silu. Opäť dokázal, že patrí medzi najlepšie tímy v Európe. Aj keď hral dlhší čas v desiatich, bol nebezpečný. Veľmi si ceníme toto víťazstvo," dodal 25-ročný reprezentant SR.

Hamšík ocenil aj fanúšikov Neapolu, ktorí ho v nadstavenom čase pri vystriedaní vyprevadili pokrikom Olé – Marek - olé. "Boli opäť fantastickí. Vytvorili fantastickú atmosféru. Bolo to príjemné počuť. Ale tieto oslavné chorály nepatria iba mne, ale celému tímu."

Neapol čakal na triumf nad nemeckým mužstvom v pohárovej Európe naposledy pred dlhými 24 rokmi. V roku 1989 zdolal SSC vedený Diegom Maradonom Stuttgart. Pre Hamšíka bol duel proti Dortmundu v poradí 29. v európskych pohároch UEFA. Týmto počtom sa dostal na prvé miesto v historickej tabuľke futbalistov Neapolu. Bývalý taliansky reprezentant Ciro Ferrara má na konte 28 takýchto duelov a Diego Maradona "iba" 25 štartov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies