Hamšík po prehre s Anglickom: Nevešiame hlavy

NETKY.SK • 5 September 2016, 11:05 • 2 min
Hamšík po prehre s Anglickom: Nevešiame hlavy

TRNAVA - Slovenskí futbalisti ani raz neohrozili bránu Anglicka, napriek tomu siahali po cennej remíze v ouvertúre kvalifikácie MS 2018. O zisk bodu ich pripravil gól Adama Lallanu v piatej minúte nadstaveného času, no Slováci z prehry nerobili tragédiu.

slovakia

left justify in out

Prvý z desiatich kvalifikačných krokov síce nezvládli, ale podľa špílmachra Mareka Hamšíka nezvesia hlavy a v októbrovom asociačnom termíne (8. októbra v Slovinsku, 11. októbra doma do Škótskom) sa pokúsia revanšovať za prehru s Albiónom.

 

"Ideme ďalej, dáme hlavy hore. Prehrali sme, ale hrali sme proti najväčšiemu favoritovi skupiny," povedal Hamšík, podľa ktorého bolo ťažké ustáť rastúci tlak súpera. Ten hral od 57. minúty v početnej výhode po vylúčení kapitána Martina Škrtela. "Bolo to ťažké v jedenástich a ešte ťažšie v desiatich. Zápas nás stál veľa síl, dostali sme gól z poslednej strely... Možno budeme nahnevaní na rozhodcov, Škrtel mu možno nechtiac stúpil na nohu, ale bolo to prísne vylúčenie," myslí si Hamšík.

 

Slováci od úvodu vyrukovali na súpera s defenzívnou taktikou. Jej súčasťou malo byť hrozenie z brejkov, no k nim sa vôbec nedostali. Ani hostia neprišli do Trnavy ofenzívne naladení a do 60. minúty sa dostávali len do náznakov šancí, vylúčenie Škrtela však zmenilo obraz hry. "Po vylúčení sme hrali pod obrovským tlakom a nakoniec sme dostali takýto gól. V závere som sa snažil natiahnuť čas, chalani už toho mali dosť. Bol to prvý zápas s najťažším súperom, všetko máme ešte pred sebou," pridal svoj postreh brankár Matúš Kozáčik.

 

Podľa pravého obrancu Petra Pekaríka si mužstvo za bojovnosť zaslúžilo bod: "Posledná akcia nás mrzí, pretože dovtedy sme všetko zvládali na sto percent. Nemyslím si, že za inkasovaným gólom v záverečných minútach zápasu bola naša strata koncentrácie, skôr sa prejavila kvalita Anglicka. Mužstvo si však zaslúži pochvalu a to isté možno povedať aj o fanúšikoch, vypredaný štadión nás neustále hnal vpred. Nechcem hovoriť za Maťa Škrtela, ale jeho vylúčenie bolo prísne a ovplyvnilo ďalší priebeh zápasu. Na rozhodcu sa však vyhovárať nechcem, pretože tým nič neovplyvním."

 

Stredopoliar Viktor Pečovský hovoril v podobnom tóne ako jeho spoluhráči - mrzel ho gól zo záveru, no zároveň z neho sršalo odhodlanie do ďalšieho priebehu kvalifikácie. "Všetci sme veľmi sklamaní. Angličania mali prevahu na ihrisku, ale do čistých šancí sa nedostávali. Gól v závere nás o to viac mrzí. Remízka by bola spravodlivejšia. Bol to podobný zápas ako v Saint-Étienne na majstrovstvách Európy, no tentoraz sme nedokázali uhrať pre nás priaznivý výsledok, pretože remíza s favoritom skupiny by ním určite bola. Netreba vešať hlavy, ideme ďalej, čaká nás ďalších deväť zápasov," dodal stredopoliar Viktor Pečovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies