Hamšík: Ôsmy triumf v rade je úspech, v Turíne chceme vyhrať

NETKY.SK • 8 Február 2016, 09:42 • 2 min
Hamšík: Ôsmy triumf v rade je úspech, v Turíne chceme vyhrať

NEAPOL - Lídrom najvyššej talianskej futbalovej súťaže je aj po 24. kole SSC Neapol. "Partenopei" zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí Serie A nad nováčikom Carpi najtesnejším rozdielom 1:0.

slovakia

left justify in out

V 69. min rozhodol z pokutového kopu najlepší strelec súťaže Gonzalo Higuaín, Argentínčan zaznamenal 24. presný zásah. Zverenci trénera Maurizia Sarriho triumfovali v ôsmom ligovom dueli za sebou, čím prekonali klubový rekord zo sezóny 1987/1988. Hostia dohrávali bez vylúčeného Raffaela Bianca.

Slovenský kapitán SSC Marek Hamšík, ktorý odohral celé stretnutie, priznal, že líder tabuľky sa proti súperovi dopustil množstva chýb. "Osem víťazstiev za sebou je pekný úspech, ale ešte lepšie by bolo, keby sa nám podarilo dosiahnuť úspech na konci sezóny. To je to, čo je skutočne dôležité. Hráči Carpi nám nedávali veľa priestoru. Ak mám byť úprimný, dnes sme urobili veľmi veľa chýb," cituje portál football-italia.net slová slovenského reprezentanta, ktorý už myslí na budúcotýždňový zápas na pôde Juventusu Turín.

Najväčší konkurent Neapolčanov v nedeľu taktiež zabral naplno, na trávniku Frosinone zvíťazil 2:0 gólmi Juana Cuadrada a Paula Dybalu. "Starej dáme" patrí druhé miesto (54 bodov) s dvojbodovým mankom na Neapol. Družina kouča Massimiliana Allegriho dosiahla 14. ligové víťazstvo v rade a utvorila historické maximum turínskeho klubu. "Juventus proti nám nebude hrať defenzívne. Som o tom presvedčený. Nám vyhovuje, ak protivník útočí, máme na ihrisku viac priestoru. V Turíne sa pokúsime o dobrý výsledok. Pôjdeme tam zvíťaziť. Máme týždeň na to, aby sme si hru ´Juve´ podrobne preštudovali a kvalitne sa naň pripravili," skonštatoval Marek Hamšík.

"Tento duel znamená veľmi veľa pre naše mesto, pre našich fanúšikov. Akurát veľká škoda, že priaznivci Neapolu nemôžu byť na štadióne. Bude to priamo konfrontácia dvoch najlepších talianskych tímov, sledovať ho bude celý svet. No o titule určite nerozhodne, keďže do konca súťaže je ešte veľa kôl," doplnil neskôr Hamšík pre svoju oficiálnu stránku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona