Hamšík nechce byť v novej sezóne horší ako v minulej

NETKY.SK • 23 August 2013, 13:48 • 2 min
Hamšík nechce byť v novej sezóne horší ako v minulej

NEAPOL - Už siedma sezóna čaká na slovenského stredopoliara Mareka Hamšíka v drese SSC Neapol. Najvyššia talianska súťaž sa začne počas nadchádzajúceho víkendu a "partenopei" na úvod privítajú v nedeľu FC Bologna. Dvadsaťšesťročný rodák z Banskej Bystrice dal v minulom ligovom ročníku jedenásť gólov a minimálne na tejto méte by chcel ukončiť aj Serie A 2013/2014.

slovakia

left justify in out

"Mojím maximom v talianskej lige je dvanásť presných zásahov. Verím, že sa budem točiť okolo pätnástky. A klubové ciele do sezóny? Nechceme byť horší ako v minulej. Chceme byť úspešní vo všetkých súťažiach - v Serie A, v Talianskom pohári ako aj v Lige majstrov," uviedol Hamšík pre svoju oficiálnu internetovú stránku.

"Partenopei" prešli pred nadchádzajúcou sezónou výraznými zmenami. Waltera Mazzarriho nahradil vo funkcii hlavného trénera Rafael Benítez, ktorý v minulosti viedol FC Liverpool a naposledy FC Chelsea. Z tímu odišiel najlepší kanonier celej súťaže v predošlom ročníku Edinson Cavani. Uruguajčan prestúpil do Paríža Saint-Germain. SSC však získal kvalitnú náhradu v osobe Argentínčana Gonzala Higuaína z Realu Madrid. Z "bieleho baletu" prišli aj obranca Raúl Albiol, útočník José Callejón a na hosťovanie prišiel brankár FC Liverpool Pepe Reina. "Odchod Cavaniho je veľký zásah do tímu. Naše vedenie však zareagovalo promptne a kúpilo viacerých výborných hráčov," povedal Hamšík a pokračoval: "Bolo by super, keby nadchádzajúca sezóna bola minimálne taká dobrá, ako minulá."

Bývalý kapitán slovenskej reprezentácie Hamšík sa už teší na pôsobenie pod vedením nového kouča. "Pripravovali sme sa odlišným spôsobom ako v predchádzajúcich sezónach. Takmer všetko sa odohrávalo na ihrisku, veľa času sme venovali nácviku herných situácií. V porovnaní s trénerom Mazzarrim sme mali menej bežeckej prípravy. S Benítezom sme dlho hovorili o tom, akým systémom by sme mali hrať. Španielsky tréner preferuje rozostavenie 4 - 2 - 3 - 1, čo vyhovuje aj mne. Mal by som hrať stredného z podhrotových hráčov," uviedol bývalý hráč Brescie či Slovana Bratislava.

Pred úvodným kolom Serie A 2013/2014 figuruje na súpiskách až pätica slovenských futbalistov. Okrem Hamšíka aj Juraj Kucka (FC Janov), Marek Čech (FC Bologna), Norbert Gyömbér (Catania Calcio) a Pavol Bajza (FC Parma). "Je to super, že až piati budeme hrať v jednej z najlepších svetových líg. Už sa teším na nedeľu, keď proti mne sa môže objaviť na ihrisku Marek Čech z Bologne," uzavrel Hamšík, ktorý pred pár týždňami predĺžil zmluvu s Neapolom do roku 2018: "Nemám záujem opustiť SSC. Mesto aj klub mi prirástli k srdcu. V meste pod Vezuvom sa cítim ako doma - futbalovo i v súkromí. Nedávno som predĺžil kontrakt s Neapolom, môže sa stať, že v klube zostanem do konca kariéry."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies