Hamšík: Musíme sa skoncentrovať na tento dvojzápas

NETKY.SK • 3 September 2015, 15:31 • 2 min
Hamšík: Musíme sa skoncentrovať na tento dvojzápas

SENEC - Na slovenskú futbalovú reprezentáciu čakajú pod vedením trénera Jána Kozáka v kvalifikácii ME 2016 dve mimoriadne náročné previerky: v sobotu 5. 9. proti Španielsku v Oviede a následne v utorok 8. septembra v Žiline s Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

Oporu národného tímu Mareka Hamšíka teší doterajšie účinkovanie "áčka" v tejto eliminácii, v ktorej Slováci ešte v šiestich vystúpeniach ani raz nezaváhali a s plným počtom 18 bodov trónia na čele C-skupiny o tri body práve pred najbližším protivníkom "La Furia Roja". Tretia v poradí Ukrajina má momentálne na konte dvanásť bodov. "Sú to dobré časy slovenského futbalu. Som rád, že sa darí reprezentácii, celkom dobré bolo i účinkovanie slovenských klubov, najmä Žiliny, aj na európskej scéne. Verím, že to takto bude pokračovať," uviedol 28-ročný stredopoliar SSC Neapol (nar. 27. júla 1987), o ktorého na klubovej úrovni prejavil interes majstrovský tím talianskej Serie A Juventus Turín: "Počul som, viem o tom, ale nechcem sa na túto tému vyjadrovať."


Historická účasť futbalistov SR na budúcoročnom kontinentálnom šampionáte vo Francúzsku je veľmi blízko, z každej skupiny postúpia na ME prvé dva tímy a priamu miestenku si vybojuje aj najúspešnejšie tretie mužstvo z dovedna deviatich základných skupín. "Musíme sa skoncentrovať na tento dvojzápas. Španieli sú favoritmi nielen sobotňajšieho duelu v Oviede, ale aj na prvenstvo v celkovom hodnotení našej skupiny. Už sme jeden zázrak dokázali (vlani v októbri v Žiline zdolali Slováci úradujúcich majstrov Európy 2:1, pozn.), ideme sa pokúsiť o ďalší. Vieme, že pre trest za žlté karty nehrajú Škrťo (Martin Škrtel) ani Kuco (Juraj Kucka), pre zranenie Vladko (Vladimír Weiss) i Jano (Ján Ďurica), títo skúsení hráči budú mužstvu veľmi chýbať. Musíme sa bez nich zaobísť a poradiť si s tým," skonštatoval Hamšík a na margo najbližšieho protivníka doplnil: "Videl som španielsku nomináciu. Čo meno, to futbalová hviezda. Chceme sa však s nimi popasovať."


Pri neúčasti 30-ročného stopéra anglického klubu FC Liverpool Martina Škrtela privedie v pozícii kapitána slovenskú reprezentáciu na trávnik štadióna v Oviede práve Hamšík. "Vždy je a bude pre mňa cťou mať na rukáve kapitánsku pásku," vyjadril sa v tejto súvislosti rodák z Banskej Bystrice, ktorý v najcennejšom drese dosiaľ nastúpil v 78 stretnutiach a strelil 15 gólov. Na otázku, že po spomenutom dvojzápase proti Španielsku a Ukrajine možno bude mať Slovensko dostačujúci počet bodov na priamy postup na ME 2016 do Francúzska, bývalý hráč Slovana Bratislava a Brescie Calcio s úsmevom podotkol: "Keby sme ich získali šesť, tak áno." K tomu Hamšík na zraze v Senci ešte dodal: "Podľa mňa to bude boj do posledného zápasu. Nesmieme kalkulovať, treba ísť do týchto septembrových stretnutí naplno, dať do nich maximum a získať čo najviac bodov."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies