Hamšík mu vybavil stáž, Guľa si pochvaľoval top úroveň v Neapole

NETKY.SK • 6 December 2018, 09:28 • 2 min
Hamšík mu vybavil stáž, Guľa si pochvaľoval top úroveň v Neapole

BRATISLAVA - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov absolvuje začiatkom budúceho kalendárneho roka desaťdňové sústredenie v Turecku (7.-16. januára), počas ktorého plánuje odohrať dva prípravné zápasy. Pre štvrtkové vydanie denníka Šport to prezradil tréner "dvadsaťjednotky" Adrián Guľa.

slovakia

left justify in out

"Jeden je už istý, stretneme sa s Uzbekistanom ´21´, na druhom ešte pracujeme. Kluby to už odsúhlasili, chceme urobiť čo najsilnejší výber. Počítame však aj s novicmi, ktorí s nami neboli v novembri v Portugalsku. Možno už v marci budeme štartovať nový kvalifikačný cyklus, preto chceme mať v Turecku kvalitu," objasnil Guľa.

Práve v marcovom asociačnom termíne sa začne kvalifikácia o postup na majstrovstvá Európy 2021 hráčov do 21 rokov, ktoré sa uskutočnia v Maďarsku a Slovinsku. Mladí Slováci sú pred budúcotýždňovým žrebom (11. decembra, pozn.) nasadení v druhom výkonnostnom koši. "Postupový kľúč je neúprosný. Keďže obaja hostitelia majú automaticky zabezpečenú miestenku na záverečnom turnaji, z kvalifikácie pôjdu na šampionát len víťazi jednotlivých skupín a jediný ďalší tím z baráže," vysvetlil kouč Slovákov.

Guľa sa v uplynulých dňoch zúčastnil na stáži v talianskom klube SSC Neapol, ktorú mu vybavil Marek Hamšík spoločne s agentom Martinom Petrášom. "Bola to top úroveň. Uznávam všetkých trénerov, slovenských či zahraničných, ale nikdy predtým som sa nerozprával s takou osobnosťou, ktorá má na konte toľko medzinárodných úspechov. Či už ako hráč, alebo ako tréner," pochvaľoval si Guľa čas strávený s koučom neapolských "partenopei" Carlom Ancelottim.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies