Hamšík medzi 10 najväčšími hviezdami, ktoré budú chýbať na MS v Brazílii

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 12:13 • 2 min
Hamšík medzi 10 najväčšími hviezdami, ktoré budú chýbať na MS v Brazílii

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Marek Hamšík figuruje medzi desiatimi najlepšími hráčmi, ktorí z rôznych dôvodov budú chýbať na majstrovstvách sveta v Brazílii. Prestížny rebríček absentujúcich hviezd zostavil športový internetový portál sportsbreak.com.

slovakia

left justify in out

Top 10 najväčších hviezd, ktoré budú chýbať na MS 2014:
 

1. ZLATAN IBRAHIMOVIČ (Švéd./Paríž St. Germain)

 

img

 

Napriek vynikajúcim výkonom Švédi vypadli v barážovom zápase s Portugalskom. Ibrahimovič robil, čo mohol, v domácej odvete dal dokonca dva góly. Lenže na strane súpera hral Cristiano Ronaldo, ktorý bol ešte o niečo lepší a v prvom stretnutí pri víťazstve 3:2 zaznamenal hetrik. Ibrahimovič podával pozoruhodné výkony už počas kvalifikačného cyklu, keď dal osem z 21 gólov "tre kronor". Nanešťastie pre švédskeho kapitána, v 32 rokov zrejme prišiel o svoju poslednú možnosť hrať na svetovom šampionáte. Ibrahimovič, ktorý dal vo svojej druhej sezóne 25 gólov v drese Paríž St. Germain, hral naposledy na finálovom turnaji MS v roku 2006.

 

2. PETR ČECH (ČR/FC Chelsea)

 

img


Brankár FC Chelsea Petr Čech bude sledovať majstrovstvá sveta z pohodlia domova, pretože českí reprezentanti sa nekvalifikovali do Brazílie. Čech nechýbal v kvalifikácii ani jednu minútu, pričom v desiatich stretnutiach inkasoval deväť gólov. Českí futbalisti napokon skončili v skupine tretí so stratou jedného bodu na Dánsko. Pre Čecha to bude už absencia na druhom svetovom šampionáte v rade, v roku 2006 doviedol národný tím do Nemecka. Minulý rok vo víťaznom zápase proti Arménsku (3:0) nastúpil Čech na svoj jubilejný 100. medzištátny duel.

 

3. GARETH BALE (Wal./Real Madrid)

 

img


Hviezdny krídelník Realu Madrid pribudol na zoznam bývalých elitných waleských futbalistov, ktorí sa nikdy nekvalifikovali na záverečný turnaj MS. Na tomto zozname sú hráči ako Ryan Giggs, Gary Speed, Mark Hughes, John Toshack a Neville Southall. Wales sa prebojoval na svetový šampionát len raz v roku 1958, takže sa príliš nedalo očakávať, že Bale sa objaví v Brazílii. V kvalifikačnej A-skupine skončili waleskí "draci" až na piatom mieste za Belgickom, Chorvátskom, Srbskom a Škótskom. Bale má za sebou oslnivú sezónu v drese "bieleho baletu", keď dal 14 gólov v 24 stretnutiach. Navyše, exportným sólom cez polovicu ihriska a následným gólom rozhodol o triumfe Realu Madrid vo finále Španielskeho pohára nad FC Barcelonou (2:1).

 

4. SILVIO (Port./Benfica Lisabon)

 

img


Obranca Benfiky Lisabon vynechá blížiaci sa "mundial" po nešťastnom zranení v zápase Európskej ligy UEFA proti AZ Alkmaar. Silvio utrpel zlomeninu holennej aj lýtkovej kosti, keď "zluftoval" odkop lopty a celou silou nakopol spoluhráča Luisaa. Pre 25-ročného futbalistu sa tak trpko skončila sezóna, v ktorej Benfica získala portugalský titul a dotiahla to napokon aj do finále Európskej ligy UEFA 2013/2014 proti FC Sevilla. Silviova absencia je nepríjemnou ranou pre portugalský národný tím, ktorý sa v základnej G-skupine na MS 2014 predstaví Nemecko, USA a Ghana. Keďže Silvio je mimo hru, šancu tak dostane niektorí z ďalších obrancov - Joao Pereira, Bruno Alves, Ricardo Costa alebo Fabio Coentrao.

 

5. THEO WALCOTT (Angl./Arsenal Londýn)

 

img


V posledných týždňoch existovala už len malá nádej, že by Walcott mohol byť zdravotne fit do finálového turnaja v Brazílii. Rýchlonohý a vrtký futbalista má pretrhnuté vonkajšie krížne väzy v ľavom kolene od januárového zápasu Anglického pohára FA proti Tottenhamu Hotspur. Akékoľvek špekulácie ukončila operácia útočníka Arsenalu, ktorá si vyžaduje dlhší čas na zotavenie. Walcott bude chýbať Angličanom, ktorí sa stretnú v základnej skupine aj s Talianskom a Uruguajom. Ešte predtým ako sa zranil, mal Walcott vydarenú sezónu s piatimi gólmi v trinástich zápasoch.

 

6. KEVIN STROOTMAN (Hol./AS Rím)

 

img


Strootmanove sny o MS 2014 sa skončili potom, ako si natrhol vonkajšie krížne väzy v ľavom kolene. Dvadsaťštyriročný stredopoliar AS Rím sa zranil v marcovom stretnutí s SSC Neapol (1:0). Strootman sa podrobil chirurgickému zákroku, ktorý ho vyradil z hry na šesť mesiacov. Pre holandskú hviezdu to znamená, že na ďalšie majstrovstvá sveta si musí počkať minimálne ďalšie štyri roky. "Teraz sa koncentrujem len na moje uzdravenie a myslím na hráčov, ktorí sa vrátili do vrcholového futbalu po takom zranení," povedal Strootman. Holanďania sa v úvodnom zápase B-skupiny na turnaji stretnú 13. júna s obhajcami titulu zo Španielska.

 

7. DAVID ALABA (Rak./Bayern Mníchov)

 

img


Rakúšanom sa nepodarilo doraziť k brazílskym brehom, ale rozhodne to nebolo pre výkony ich nového lídra Alabu. Dvadsaťjedenročný legionár Bayernu Mníchov dal v uplynulom kvalifikačnom cykle z postu obrancu a stopéra šesť gólov. Alaba už s Bayernom získal dvakrát bundesligový primát a vyhral aj Ligu majstrov 2012/2013, ale tieto úspechy sa mu zatiaľ nedarí preniesť na reprezentačnú úroveň. Aj keď hráči okolo najlepšieho rakúskeho futbalistu roku 2011 na "mundiale" hrať nebudú, v roku 2018 už v Rusku chýbať nechcú.

 

8. MAKOTO HASEBE (Jap./1. FC Norimberg)

 

img


Japonsko musia hrať na MS 2014 bez svojho kapitána. Hasebe pauzuje na zelenom koberci od januára pre natrhnutie vonkajšieho menisku na pravej nohe. Tridsaťročný stredopoliar už druholigového nemeckého klubu 1. FC Norimberg, sa dokonca podrobil aj dvom operačným zákrokom, aby zvýšil svoju šancu štartovať v Brazílii. Hasebeho zdravotný stav sa síce zlepšuje, ale v úvodnom zápase C-skupiny proti Pobrežiu Slonoviny sa s jeho štartom nepočíta. Hasebe, ktorý pomohol Japoncom vyhrať v roku 2011 Ázijský pohár v Katare, má na konte 74 medzištátnych zápasov s dvomi gólmi.

 

9. MAREK HAMŠÍK (SR/SSC Nepol)

 

img


Hamšík bol integrálnou súčasťou slovenského čarovného úspechu na MS 2010 v JAR, kde zverenci vtedajšieho trénera Vladimíra Weissa st. postúpili až do osemfinále. Ofenzívny futbalista SSC Neapolu prispel aj k postupu zo základnej skupiny po výhre nad Talianskom (3:2). Tentoraz však rodák z Banskej Bystrice nedostane šancu ešte vylepšiť svoje renomé na svetovom fóre, pretože Slováci neuspeli v kvalifikácii. Dvadsaťšesťročný Hamšík odohral v uplynulom kvalifikačnom cykle 686 minút, počas ktorých však dal len dva góly. Slováci tak skončili v G-skupine až tretí za Bosnou a Hercegovinou a Gréckom. V skončenej sezóne Serie pomohol Hamšík Neapolu k tretiemu miestu a účasti v predkole Ligy majstrov 2014/2015 šiestimi gólmi a piatimi finálnymi asistenciami.

 

10. ROBERT LEWANDOWSKI (Poľ./Borussia Dortmund)

 

img


Dvadsaťpäťročný poľský útočník má za sebou skvelú sezónu s Borussiou Dortmund v Bundeslige. Lewandowski sa stal s 20 gólmi najlepším kanonierom nemeckej súťaže, pričom o dva presné zásahy menej mal Mario Mandžukič z Bayernu Mníchov. Poliaci sa nekvalifikovali do svetový šampionát po druhý raz v rade, naposledy štartovali v roku 2006 v Nemecku. V kvalifikačnej H-skupine obsadili až štvrté mieste, keď trikrát zvíťazili, štyrikrát remizovali a trikrát prehrali. Lewandowski dal minimálne 20 ligových gólov už v tretej sezóne za sebou v drese Borussie Dortmund, ktorá získala titul nemeckého vicemajstra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies