Hamšík je už 6. v histórii SSC: Zápas nám nevyšiel

NETKY.SK • 7 December 2014, 21:39 • 2 min
Hamšík je už 6. v histórii SSC: Zápas nám nevyšiel

NEAPOL - Futbalisti SSC Neapol, ktorí sú v I-skupine Európskej ligy 2014/2015 súperom ŠK Slovan Bratislava, remizovali v nedeľňajšom zápase 14. kola najvyššej talianskej súťaže aj so slovenským reprezentantom Marekom Hamšíkom v základnej zostave s Empoli 2:2 (0:1).

slovakia

left justify in out

Pre SSC to bol tretí nerozhodný výsledok v Serie A za sebou. "Zápas nám nevyšiel. Náš výkon nezodpovedal tímu, ktorý bojuje o tretie miesto. Škoda straty,“ uviedol na svojom webe Marek Hamšík, ktorý nastúpil v drese SSC na 258. ligový zápas. V historickej tabuľke klubu podľa počtu štartov sa vyrovnal na šiestej priečke Paraguajčanovi Attilovi Sallusstrovi. 

 

Nováčika na pôde favorita poslali do dvojgólového vedenia Simone Verdi a Daniele Rugani, domáci však zásluhou hlavičky Kolumbijčana Duvána Zapatu v 67. min a presnej strely striedajúceho Holanďana Jonathana de Guzmána v 72. min vyrovnali. Slovenský stredopoliar "partenopei" už vtedy nebol na trávniku, po hodine hry Hamšíka vystriedal argentínsky útočník Gonzalo Higuaín. 

 

Neapol nedeľňajšou remízou predĺžil ligovú šnúru bez prehry už na jedenásť duelov (bilancia: 5 víťazstiev, 6 remíz, skóre 24:15). Zverencom trénera Rafaela Beníteza v Serie A patrí 4. miesto s 24 bodmi, na lídra Juventus Turín má klub spod Vezuvu momentálne jedenásťbodový odstup. Empoli figuruje na 13. pozícii s 15 bodmi. 

 

Prvé vzájomné stretnutie Slovana Bratislava s Neapolom v rámci Európskej ligy 2014/2015 sa 2. októbra skončilo prehrou "belasých" na Pasienkoch 0:2 (skórovali Hamšík a Higuaín). Odveta na štadióne San Paolo bude vo štvrtok 11. decembra o 21.05 h. V I-skupine EL je taliansky tím s 10 bodmi na 2. mieste len horším skóre za Spartou Praha, ale na rozdiel od českého tímu už s istotou postupu do jarného šestnásťfinále, Slovan je bez bodu a hrozivým skóre 1:17 na poslednej štvrtej priečke. 

Taliansko - Serie A - 14. kolo - nedeľa: 
SSC Neapol - Empoli 2:2 (0:1) 
Góly: 67. Zapata, 72. De Guzmán - 19. Verdi, 53. Rugani 
Zostava SSC Neapol: Rafael Cabral - Maggio, Henrique, Raúl Albiol, Ghoulam - Jorginho, David López - Callejón, HAMŠÍK (61. G. Higuaín), Mertens (70. De Guzmán) - Zapata (83. Gargano) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies