Hamšík je pyšný na fanúšikov: Pokúsime sa o postup

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 17:29 • 2 min
Hamšík je pyšný na fanúšikov: Pokúsime sa o postup

BORDEAUX - Neprišli sme sa len zúčastniť, ale sa pokúsiť o postup zo skupiny. Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík sa na predzápasovej tlačovke pred zápasom s Walesom v Bordeaux tiež vyjadril, že je pyšný na to, koľko fanúšikov Slovenska vycestuje do Francúzska na EURO a v Bordeaux, Lille a St. Étienne bude na tribúnach hnať tím trénera Jána kozáka vpred.

slovakia

left justify in out

"Pre Slovensko je veľká česť byť tu a chceme si to užiť. Ako povedal už tréner Kozák, kvalifikácia bola jedna vec, turnaj druhá. Neprišli sme si sem len tak zahrať, bolo by pekné, ak by sme postúpili zo skupiny," povedal 28-ročný stredopoliar SSC Neapol. Ten v kvalifikácii o ME nastúpil vo všetkých desiatich zápasoch, odohral 861 minút a strelil 5 gólov.

 

Pri otázke, či si trúfa napodobniť kúsok reprezentačného spoluhráča Róberta Vitteka, ktorý na EURO chýba pre zranenie, a streliť na šampionáte podobný počet gólov ako hráč Slovana Bratislava na MS 2010 v JAR, Hamšík odvetil skromne: "Keby sa mi podaril taký kúsok ako Robovi v Afrike, bol by som veľmi vďačný a rád. Ale na turnaj nejdeme s veľkými očami. Treba sa na to pozerať s kľudom. Nie je to iba o mne, ale o kolektíve. Bude dôležité streliť gól, ale ešte dôležitejší bude tímový výkon."

 

Do Francúzska sa chystá aj veľký počet fanúšikov zo Slovenska, ktorí vykúpili okolo 24.000 vstupeniek. Hamšík za celý tím vyjadril túžbu nesklamať: "Osobne som veľmi pyšný, koľko Slovákov za nami vycestuje a bude nás povzbudzovať. Za dva roky sme si ich dokázali získať dobrými výkonmi a výsledkami. Medzi nami a fanúšikmi je tá správna chémia. Dúfam, že si to užijú. Oni vedia, že odovzdáme všetko a dúfame, že to bude dobre klapať."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona