Hamšík: Do zápasu proti Litve treba dať všetko a zvíťaziť

NETKY.SK • 8 November 2016, 17:37 • 2 min
Hamšík: Do zápasu proti Litve treba dať všetko a zvíťaziť

SENEC - Futbalista SSC Neapol Marek Hamšík je jednou z hlavných postáv slovenskej reprezentácie, bez jeho prítomnosti na trávniku sú šance na úspešný rezultát oveľa nižšie.

slovakia

left justify in out

Vo víkendovom dueli talianskej Serie A proti Laziu Rím skúsený 29-ročný stredopoliar skóroval, ale v 87. min sa krívajúc "pýtal" dolu z hracej plochy. "To nič, bol to iba kŕč. Som v pohode a rád, že sa mi strelecky darilo. Horšie je to s výsledkami nášho klubu, aj keď určite za tie výkony, čo sme predviedli, by sme si zaslúžili viac. Je potrebné ísť však touto nastúpenou cestou a výsledky potom prídu. Poliak Milik určite Neapolu chýba. Sme však mužstvo, ktoré si vie utvoriť v zápase osem až desať šancí, no musíme byť presnejší v zakončení a strieľať viac gólov," vyhlásil o súčasnej situácii v talianskom klube Hamšík v Senci na zraze slovenskej reprezentácie, na ktorú čakajú dve posledné vystúpenia v tomto kalendárnom roku: najskôr v piatok 11. 11. duel v Trnave proti Litve v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska a následne v utorok 15. novembra tiež od 20.45 h vo Viedni na Štadióne Ernsta Happela medzištátny prípravný zápas proti domácemu tímu Rakúska.


Tréner A-tímu SR Ján Kozák avizoval, že v tohtoročnej derniére vo Viedni nebude mať k dispozícii niektorých stabilných a v sezóne vyťažených hráčov, ktorých chce uvoľniť z "rakúskeho" duelu. Ako prvého v súvislosti s odpočinkom spomenul práve Hamšíka. "Je to o reprezentácii, Neapole, pohárových súťažiach. Tento kalendárny rok je naozaj veľmi náročný. Duelov je strašne veľa, každý tretí deň máme dôležitý zápas. Je to určite fyzicky náročné a vyčerpávajúce, telo si už potrebuje oddýchnuť. Poprosil som trénera Kozáka o voľno na duel vo Viedni, vyšiel mi v ústrety. Som mu za to vďačný. Telefonoval som mu osobne a vypýtal sa od neho. Predsa len ide o priateľský zápas," skonštatoval Hamšík, ktorému však zostali sily na piatkový kvalifikačný súboj proti Litve: "Určite áno. Čo sa týka reprezentácie, je to posledný oficiálny duel, v ktorom ide o dosť veľa aj vzhľadom na body do tabuľky. My si želáme tri body, do zápasu proti Litve treba dať všetko a zvíťaziť."


Futbalistom Slovenska patrí po 3. kole kvalifikácie MS 5. priečka v tabuľke F-skupiny, na 2. pozíciu však majú len dvojbodové manko. V tejto eliminácii najskôr zverenci trénera Jána Kozáka v septembri doma podľahli Angličanom (0:1), v októbri nasledovala prehra v Slovinsku (0:1) a trnavské víťazstvo nad Škótskom (3:0). Anglicko je so 7 bodmi lídrom F-skupiny, Litva a Slovinsko majú po 5 bodov, Škótsko 4 a Slovensko 3. Malta má na konte nulu. V piatkovom súboji v trnavskej City Arene sa predpokladá ofenzíva zo strany Slovákov, pobaltský súper by sa mal zamerať skôr na defenzívu. "Litovčania zatiaľ neprehrali, majú dobré výsledky. Určite to bude nepríjemný súper, v novodobom futbale už nie je ľahký protivník. My však musíme ísť jednoznačne za víťazstvom, pretože potrebujeme body do tabuľky. Aj Litva nás však určite bude vedieť potrápiť. Ak však chceme pomýšľať na postup, musíme brať iba tri body," vyjadril sa Hamšík na margo najbližšieho protivníka.


Hráči Slovenska dobýjali 26. marca 2016 v prípravnom dueli v Trnave bránku Lotyšska 90 minút a predsa neskórovali (0:0). Na otázku, či sa neobáva rovnakého priebehu aj v piatok proti podobnému súperovi Litve, špílmacher reprezentácie SR poznamenal: "Dúfajme, že sa to tentoraz tak neskončí. Myslím si, že Litva bude hrať zo zabezpečenej obrany a vyrážať do protiútokov. Určite sa prídu do Trnavy viac zavrieť a brániť ako útočiť. Na to sa musíme pripraviť. Isté je, že na nás čaká neľahký súper."


Proti Anglicku na úvod kvalifikácie MS 2018 prišlo v septembri do hľadiska v Trnave 18 111 divákov, októbrový duel proti Škótsku sledovalo v tamojšej City Arene 11 098 priaznivcov. V piatok s Litvou sa očakáva ešte nižšia, približne sedemtisícová návšteva. "Snáď si ľudia nájdu cestu na trnavský štadión. Je to posledný oficiálny zápas slovenskej reprezentácie na domácom ihrisku, hádam nás prídu v piatok večer povzbudiť aj proti Litve," nádeja sa Marek Hamšík.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies