Hamšík: Cieľom v Skopje je neprehrať a získať nejaké body

NETKY.SK • 12 November 2014, 11:53 • 2 min
Hamšík: Cieľom v Skopje je neprehrať a získať nejaké body

SENEC - Opora slovenskej futbalovej reprezentácie i talianskeho klubu SSC Neapol Marek Hamšík odmieta tvrdenia, že hráči SR budú favoriti sobotňajšieho duelu v Skopje proti domácemu Macedónsku v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, Slovensko je po víťazstvách na Ukrajine (1:0), doma so Španielskom (2:1) a v Bielorusku (3:1) na čele poradia s plným počtom 9 bodov. Macedónci figurujú na štvrtom mieste s trojbodovým ziskom.

"To, že sme favoriti, môžu hovoriť v Macedónsku, my si to myslieť nebudeme. Určite sa tak necítime," poznamenal na utorňajšom zraze reprezentácie v Senci Hamšík a pokračoval: "My si budeme hrať to, čo sme praktizovali v doterajších troch kvalifikačných vystúpeniach. Základom je dobrá defenzíva, smerom ´hore´ potom istotne niečo vymyslíme." 

 

Dvadsaťsedemročný ofenzívny stredopoliar (nar. 27. júla 1987) chce ísť od zápasu k zápasu, priaznivú bilanciu A-tímu v ostatnom období by si rád udržal čo najdlhšie. "V prvom rade sa pozeráme na prvý duel proti Macedónsku, ten je predsa len o niečo dôležitejší. Až potom príde na rad prípravný súboj proti Fínsku (hrá sa v utorok 18. novembra v Žiline, pozn.). Naším cieľom v Skopje je určite neprehrať a získať nejaké body," doplnil Marek Hamšík, ktorý v najcennejšom drese odohral dosiaľ 73 stretnutí a strelil v nich 13 gólov. 

 

Banskobystrický rodák mal minulý týždeň zdravotné problémy: vynechal štvrtkový duel Európskej ligy proti Young Boys Bern (3:0), v nedeľňajšom tiež víťaznom stretnutí Serie A proti domácej Fiorentine (1:0) však už nastúpil v základnej zostave a odohral 75 minút. "Mal som opäť horúčky i zapálené hrdlo, rovnako ako pred kvalifikačnými súbojmi so Španielskom a Bieloruskom. Bral som rovnaké antibiotiká. Zdravotne som však už v poriadku a pripravený nastúpiť proti Macedónsku," uviedol Hamšík a dodal: "Posledné dva týždne v Neapole boli skvelé, takmer samé víťazstvá. Sme radi, kde sme. V tabuľke nám patrí tretia priečka a chceme ísť aj vyššie." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona