Hamšík chce proti Bielorusom spečatiť postup, podržal Vitteka

NETKY.SK • 10 September 2015, 11:50 • 2 min
Hamšík chce proti Bielorusom spečatiť postup, podržal Vitteka

BRATISLAVA - Futbalistom Slovenska chýba jediné víťazstvo, aby si z C-skupiny kvalifikácie ME 2016 zverenci trénera Jána Kozáka zabezpečili s definitívnou platnosťou štart na budúcoročnom kontinentálnom šampionáte vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

"Už najbližšie 9. októbra doma proti Bielorusku by sme radi spečatili náš postup," uviedla opora slovenskej reprezentácie Marek Hamšík prostredníctvom svojej oficiálnej internetovej stránky. S utorňajšou bezgólovou remízou v Žiline proti Ukrajine, po ktorej si A-tím SR udržal pred zostávajúcimi dvoma kolami na spomenutého konkurenta trojbodový náskok, bol 28-ročný stredopoliar SSC Neapol (nar. 27. júla 1987) spokojný.

 

"Získali sme dôležitý bod. Samozrejme, že lepšie by bolo vyhrať, ale aj tento nerozhodný výsledok je dobrý. Opäť sme bližšie k postupu na majstrovstvá Európy. Ukrajina potvrdila, že má výborný tím. Bol to tvrdý boj a vyrovnaný zápas," zhodnotil Hamšík, ktorý nastúpil na jubilejný 80. zápas v najcennejšom drese.


Banskobystrický rodák sa mohol stať hrdinom stretnutia pod Dubňom, ale jeho nádherný volej v 17. min vytesnil ukrajinský gólman Piatov na rohový kop. "Priznám sa. Myslel som si, že lopta ide do bránky. Gólman hostí ukázal fantastický zákrok," skonštatoval Hamšík, ktorého však sklamala časť publika. Špílmacher národného tímu bol smutný a rozčarovaný z piskotu či pokrikov z hľadiska na útočníka Róberta Vitteka, s 23 gólmi najlepšieho strelca histórie slovenskej reprezentácie.

 

"Myslel som si, že zle počujem. To snáď nie je ani pravda. Robo si tie pokriky od časti publika nezaslúžil! Možno sa mu v utorok až tak nedarilo, no Vianoce nie sú každý deň. Vittek však bojoval, robil maximum, čo bolo v jeho silách. A takto ho dehonestovať? Toto nie. Robo je veľká osobnosť slovenského futbalu a toto si určite nezaslúžil," zastal sa Marek Hamšík 33-ročného zakončovateľa ŠK Slovan Bratislava.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona