Hamšík bol hviezdou neapolského večera! Jeho tím sa priblížil k vytúženému postupu

NETKY.SK • 29 November 2018, 10:04 • 2 min
Hamšík bol hviezdou neapolského večera! Jeho tím sa priblížil k vytúženému postupu

NEAPOL - Futbalisti talianskeho klubu SSC Neapol sú po stredajšom víťazstve nad srbskou Crvenou zvezdou Belehrad 3:1 s deviatimi bodmi na prvom mieste v C-skupine Ligy majstrov 2018/2019. To ich po predposlednom 5. kole skupinových bojov opäť viac priblížilo k vytúženému postupu do vyraďovacej časti najprestížnejšej európskej klubovej súťaže.

slovakia

left justify in out

V stredu večer Neapol na domácom štadióne výrazne dominoval, keď svojho súpera dvojnásobne prestrieľal - 8:4 v pokusoch na bránku. Na triumfe nad srbským tímom mal výrazný podiel aj Slovák Marek Hamšík. Tridsaťjedenročný Banskobystričan strelil úvodný gól stretnutia a prihral na tretí presný zásah domácich, ktorý dosiahol Dries Mertens. Tomu sa podarilo skórovať v stretnutí dvakrát.

Bol to celkovo piaty Hamšíkov gól v Lige majstrov, čím sa dostal na tretiu pozíciu v historických štatistikách Neapola pred svojho niekdajšieho spoluhráča Edinsona Cavaniho. Presný zásah slovenského reprezentanta bol jeho prvý v aktuálnej sezóne v drese "partenopei". "Môj gól bol pre mňa čerešničkou na torte. Na začiatku sezóny som totiž zmenil svoju hernú pozíciu a stiahol sa viac do obrany. Presunul som sa tam, kde sa strieľa menej gólov. Je pre mňa potešenie, keď to padne do bránky," povedal Hamšík po zápase pre Sky Sports italia. "Sme radi, že sme ziskom troch bodov potešili našich skvelých divákov. Som šťastný za gól. Najdôležitejšie je ale to, že sme vyhrali," dodal neskôr prostredníctvom svojej oficiálnej stránky.

 

img

Zaujímavou štatistikou sa môže pochváliť aj spoluhráč neapolskej "sedemnástky" - Belgičan Dries Mertens. Dohromady strelil za SSC vo všetkých súťažiach už 100 gólov. "Víťazstvo bolo skvelé a je presne tým, čo sme chceli dosiahnuť, hoci na postup zatiaľ nestačilo. Som rád, že sme vyhrali a podarilo sa mi aj skórovať," citoval slová Belgičana portál uefa.com.

Tím spod Vezuvu stále nemá istotu postupu do osemfinále Ligy majstrov. Liverpool totiž nedokázal obrať o body Paríž St. Germain (1:2) a šancu kvalifikovať sa zo skupiny majú naďalej všetky tieto tri tímy. Nastať môže hneď niekoľko kombinácií. Ak by parížsky St. Germain vyhral na pôde Crvenej zvezdy Belehrad, Liverpoolu by stačil aj triumf 1:0, avšak 2:1 či 3:2 už nie. Ak by došlo k situácii, že by mali všetky tri mužstvá po deväť bodov, "Čierny Peter" by zostal v rukách parížskeho St. Germain, ktorý by mal v minitabuľke troch spoločne s Neapolom o bod menej ako Liverpool, ale horšiu gólovú bilanciu zo vzájomných zápasov (2:2 v Paríži, 1:1 v Neapole, pozn.).

 

 

 

C-skupina

SSC Neapol - CZ Belehrad 3:1 (2:0)

 

Góly: 11. HAMŠÍK, 33. a 52. Mertens - 57. Ben. Rozhodca: Gil Manzano (Šp.)

/Hamšík za domácich celý zápas a v 11. minúte skóroval/

Paríž SG - FC Liverpool 2:1 (2:1)

Góly: 13. Bernat, 37. Neymar - 45.+2 Milner (z 11 m). Rozhodca: Marciniak (Poľ.)

 

1. SSC Neapol 5 2 3 0 7:3 9

2. Paríž St. Germain 5 2 2 1 13:8 8

3. FC Liverpool 5 2 0 3 8:7 6

4. CZ Belehrad 5 1 1 3 4:13 4




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies