Hamšík: Benítez chce odo mňa v každej sezóne pätnásť gólov

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 12:25 • 2 min
Hamšík: Benítez chce odo mňa v každej sezóne pätnásť gólov

NEAPOL - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík zostal napriek medializovanému záujmu niekoľkých klubov členom kádra talianskeho SSC Neapol.

slovakia

left justify in out

"Cítim sa v klube výborne, všetko už poznám. Rád by som bol ako Totti alebo Del Piero, ktorí dlhé roky sú alebo boli verní jednému klubu," povedal Hamšík, ktorý v sobotu oslávi 26. narodeniny, pre svoju oficiálnu stránku. "V Neapole som začal svoju siedmu sezónu. Som hladný po úspechu tak, ako to bolo v prvý deň, keď som vstúpil do klubu," vyhlásil rodák z Banskej Bystrice.

V novej sezóne a pod novým trénerom Rafaelom Benítezom chce s tímom podľa vlastných vyhrávať trofeje. "Keď si spomeniem na náš triumf v Talianskom pohári, bolo to niečo nádherné, fantastické. Chceme vyhrať nejakú súťaž," naznačil stredopoliar Hamšík ambície SSC, ktorý bude bojovať aj v Lige majstrov 2013/2014. Španielsky kormidelník Benítez, ktorý vystriedal na lavičke Waltera Mazzarriho, sa už so slovenským reprezentantom rozprával o jeho úlohách v tíme: "S trénerom sme sa bavili viackrát. Chce, aby som mal čo najviac kontaktov s loptou a aby som strelil v každej sezóne pätnásť gólov. Priame kopy zahrávať nebudem, ale s penaltami by som nemal problém. Nebál by som sa tlakov na moju osobu." 

Neapolčania sa v súťažnom ročníku 2013/2014 budú musieť zaobísť bez uruguajského zakončovateľa Edinsona Cavaniho, ktorý za 64 miliónov eur prestúpil do parížskeho klubu Saint-Germain. "Naši útočníci budú mať motiváciu pomôcť tímu k čo najvyššiemu počtu strelených gólov. Musíme však povedať, že je ťažké nájsť útočníka, ako bol Edi. Ďakujem mu za to, čo odviedol v Neapole," povedal na margo bývalého spoluhráča Hamšík a dodal: "Sme silní, a som presvedčený, že naša sila bude ešte väčšia. Zatiaľ sme priviedli hráčov za 30 miliónov eur. A myslím si, že prídu aj ďalší." 

V súvislosti s posilami SSC Neapol sa spomínalo aj meno slovenského reprezentačného obrancu Martina Škrtela, ktorý pod Benítezovým vedením pôsobil v FC Liverpool. "Martin je skvelý obranca, určite by nám pomohol," vyhlásil Hamšík a dodal: "Spolu hráme za národný tím Slovenska. Reprezentácii síce dávame maximum, naše šance na postup na majstrovstvá sveta však nie sú najlepšie." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies