Hamšík aj Benitez sklamaní po ďalšej prehre s Parmou

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 13:30 • 2 min
Hamšík aj Benitez sklamaní po ďalšej prehre s Parmou

MILÁNO - Futbalisti SSC Neapol prehrali v 32. kole Serie A po druhý raz v sezóne s AC Parmou a šesť kôl pred koncom sa im výrazne vzdialila šanca na druhé miesto a priamu účasť v Lige majstrov 2014/2015. Po prehre 0:1 v Parme neskrýval sklamanie tréner hostí Rafael Benitez ani slovenský kapitán tímu Marek Hamšík.

slovakia

left justify in out

Neapol má v ligovej tabuľke na treťom mieste celkovo 64 bodov, ale na druhý AS Rím stráca už dvanásť bodov. Štvrtá Fiorentina má na konte o deväť bodov menej ako Neapol, takže SSC si zatiaľ s rezervou drží aspoň pozíciu znamenajúcu účasť v predkole LM 2014/2015. "V prvom polčase zápasu s Parmou sme mali viac z hry, ale nič sme z toho nevyťažili. Po zmene strán nás domáci potrestali. Aj v ďalšej časti zápasu sme mali loptu častejšie na kopačkách, no dostali sme sa iba do náznaku šance. Sme sklamaní," uviedol pre svoj oficiálny webový portál slovenský futbalista.


V nedeľňajšom ligovom zápase rozhodla o triumfe Parmy jedna rýchla akcia z 55. minúty, ktorú po prihrávke Mattiu Cassaniho zakončil umiestnenou strelou do siete Marco Parolo. Hamšík bol na hracej ploche do 81. minúty, ale rovnako ako jeho spoluhráči sa na ihrisku trápil. 
      "Samozrejme, že sme nahnevaní. Mali sme stretnutie pod kontrolou, ale pri premieňaní šancí sme jednoducho vybuchli," povedal španielsky kouč Benitez. "Mali sme dať nejaké góly, ale nestalo sa tak. Na druhej strane Parma mala jednu strelu a z tej dala gól. Samozrejme, že vieme hrať aj lepšie, ale musíme posilniť hlavne defenzívu. Máme kvalitné mužstvo, ale ako každé iné aj to naše ma určité chyby. Musíme sa zlepšovať vo všetkých slabých aspektoch, pretože dnes sme toho veľa neukázali." 
     

Kanonier Neapolu Gonzalo Higuain bol na ihrisku len do 68. minúty, potom už Benitez nemal trpezlivosť a vystriedal ho. "Som presvedčený, že tréner má právo na výber a rozhodovanie o taktike, aby zvážil, aké je v daný okamih to najvhodnejšie riešenie. Duvan Zapata prejavil väčšie úsilie zostať na hracej ploche, takže som sa snažil urobiť správne rozhodnutie," dodal pre oficiálny klubový portál Benitez. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies