Hamšík a spol. veria, že v Trnave odohrajú dobrý duel

NETKY.SK • 12 November 2015, 12:23 • 2 min
Hamšík a spol. veria, že v Trnave odohrajú dobrý duel

BRATISLAVA - Na slovenských futbalových reprezentantov, ktorí sa budúci rok predstavia na kontinentálnom šampionáte vo Francúzsku, čaká v najbližších dňoch dvojdielna medzinárodná konfrontácia s ďalšími účastníkmi ME 2016.

slovakia

left justify in out

Kým pre súboj s Islandom, ktorý sa uskutoční v utorok 17. 11. o 20.45 h v Žiline, si realizačný tím pod vedením hlavného trénera Jána Kozáka zvolil osvedčený štadión pod Dubňom, duel so Švajčiarmi odohrajú Slováci v piatok 13. novembra o 20.45 h v novej trnavskej City Arene. Trnava po vybudovaní moderného futbalového stánku sa tak opäť stane dejiskom medzištátneho stretnutia na najvyššej úrovni.


Mnohých priaznivcov slovenského futbalu preto momentálne zamestnáva aj otázka, s akými ambíciami pôjdu zverenci trénera Jana Kozáka na záverečné dva reprezentačné duely tohto mimoriadne úspešného futbalového roka. "V oboch zápasoch, ktoré na nás čakajú, chceme dosiahnuť čo najlepšie výsledky. To je náš cieľ," povedal na margo blížiacej sa konfrontácie 28-ročný stredopoliar slovenskej reprezentácie Marek Hamšík a pokračoval: "Možno dá tréner teraz šancu aj ďalším hráčom, ktorých má v nominácii. Na to sú predsa takéto prípravné zápasy. Aj v prípade takéhoto testu našej pripravenosti však i v týchto zápasoch určite chceme dosiahnuť dobrý výsledok. Stretneme sa s mužstvami, ktoré si tiež vybojovali postup na budúcoročné majstrovstvá Európy. Fakt, že budú hrať na ME 2016, predsa hovorí za všetko. Sú to kvalitní súperi. Dobrý výsledok s nimi pôjde tiež do sveta," tvrdil oporný pilier Kozákovej reprezentačnej družiny a účastník MS 2010 v JAR.


"Či som v kariére hral na takom novom štadióne ako je teraz v Trnave, ktorý je v prevádzke iba necelé tri mesiace? V tejto chvíli si neviem spomenúť. Nepamätám si. Počas kariéry som hral na mnohých moderných a krásnych štadiónoch. Na Slovensku však nie, lebo taký štadión sme nemali," reagoval kapitán talianskeho klubu SSC Neapol na otázku agentúry SITA.


Pre mnohých fanúšikov slovenského futbalu je moderný štadión v Trnave už takmer tri mesiace veľkým lákadlom, výnimkou nie je ani rodák z Banskej Bystrice a odchovanec klubu Jupie Podlavice. "Som rád, že sa takýto futbalový stánok u nás podarilo vybudovať. Teší ma, že teraz v Trnave máme moderný futbalový štadión. Bol som si ho pozrieť počas minulého reprezentačného zrazu. Páčilo sa mi na ňom. Už sa neviem dočkať chvíle, keď sa tam ako reprezentácia predstavíme. Určite sa nám bude na ňom dobre hrať," prezradil Marek Hamšík okamih, kedy sa osobne zoznámil s dejiskom piatkového duelu so Švajčiarskom.


"Samozrejme, bude to mať pre nás iné čaro hrať na modernom a novom štadióne ako na tých starších... Aj keď musím priznať, že v Žiline bola vždy super atmosféra. Vždy sme na žilinský štadión dokázali prilákať divákov, ktorí nás veľmi dobre povzbudzovali. Trnava však bude už o niečom inom. Určite to bude pre všetkých chalanov v tíme super zážitok predstaviť sa vlastným priaznivcom v takejto modernej športovej aréne," zdôraznil najlepší strelec A-tímu SR v nedávno skončenej kvalifikácii o postup na ME 2016 vo Francúzsku. V ťažkých zápasoch s rivalmi z eliminačnej skupiny dokázal 82-násobný reprezentant SR napnúť siete ich brankárov až päťkrát, vďaka čomu má momentálne na konte už 17 reprezentačných gólov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies