Hamšík a Ďurica nohami na zemi: Favorit sme len na papieri

NETKY.SK • 13 November 2014, 11:53 • 2 min
Hamšík a Ďurica nohami na zemi: Favorit sme len na papieri

BRATISLAVA - Pozícia lídra kvalifikačnej C-skupiny EURO 2016 vo Francúzsku stavia slovenských futbalistov pred duelom 4. kola v macedónskom Skopje už do pozície favorita.

slovakia

left justify in out

Slováci získali nečakané skalpy Ukrajiny v Kyjeve a majstrov Európy zo Španielska v Žiline, vyhrali aj v Bielorusku a sú tak v tabuľke stopercentní. Skúsené opory národného tímu Marek Hamšík aj Ján Ďurica ale pred blížiacim sa súbojom proti nevyspytateľnému balkánskemu súperovi brzdia narastajúcu eufóriu a zachovávajú triezvy pohľad na očakávaný duel v sobotu na štadióne Filipa II. Macedónskeho.

 

Zverenci trénera Jána Kozáka majú pred sebou dva posledné zápasy v tomto roku. Najprv nastúpia v sobotu 15. novembra v Skopje (20.45), o tri dni v Žiline sa rozlúčia s rokom 2014 v príprave proti Fínom (17.00). Skvelý vstup do nového kvalifikačného cyklu slovenský tím odštartoval v septembri výhrou 1:0 na Ukrajine a o mesiac neskôr šokovali ďalšieho favorita skupiny Španielsko, ktoré v Žiline zdolali 2:1. Následne si tím okolo kapitána Martina Škrtela poradil aj v Minsku s Bieloruskom 3:1 a na čele tabuľky má trojbodový náskok pred Španielskom a Ukrajinou.

 

"Utvorila sa vynikajúca partia a kolektív, a to vidno aj na ihrisku. A z toho sú i tie výsledky. Je to aj práca trénera, ktorý dal dokopy takúto partiu," povedal médiám obranca Lokomotivu Moskva Ďurica, ktorý síce rolu favorita akceptuje, ale zostáva nohami na zemi: "Favorit sme možno na papieri. Myslím, že zápas bude veľmi ťažký. Videl som nejaké highlighty zo zápasu Macedónska s Ukrajinou a Macedónci mali dosť šancí. Oni musia, hrajú doma. My máme 9 bodov, takže chceme. Dúfam, že to zvládneme. Ale bez disciplíny, bez kolektívnej hry a bez toho, čo nás zdobilo v zápasoch s Ukrajinou, Španielskom aj v Bielorusku, sa výsledok nedostaví. Ukáže sa až na ihrisku. Najťažší zápas je vždy ten najbližší. To sme si hovorili vždy a to isté platí aj o tomto súperovi. Majú svoju silu. V Európe už má každý svoju kvalitu a kto urobí viac chýb, ten prehrá."

 

V dobrej forme sa v tejto sezóne prezentuje špílmacher SSC Neapol Marek Hamšík, ktorý naposledy v Bielorusku dvoma gólmi rozhodol o cennom víťazstve hostí. V Skopje však nečaká nič zadarmo: "Bude to určite rovnako ťažký zápas, ako boli všetky tri doterajšie kvalifikačné. Hrali sme s nimi pred dvoma troma rokmi, ale neviem ešte, či je to rovnaké mužstvo, alebo či to neobmenili. Myslím si, že sú hrateľní, dá sa nad nimi vyhrať, ale ako som povedal, určite to nebude ľahké." Vo vnútri tímu panuje výborná atmosféra, po dobrých výkonoch a výhrach sa darí národnému tímu získať si aj fanúšika. "Nálada je dobrá, ale dúfam, že zostane taká istá aj po Macedónsku. Eufória možno na Slovensku panuje, ale my musíme stáť nohami pevne na zemi a byť pokorní, lebo iba to nám pomôže," povedal pre TASR kapitán Neapola.

 

Hamšíka trápi v poslednom období vírusové ochorenie, ale momentálne je v poriadku a pripravený v Skopje nastúpiť: "Mal som tú istú virózu ako minule. Dva tri dni vysoké horúčky, ale už to prešlo. Malo by to byť dobré."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona