Hammond: Tí,čo ospravedlňujú teroristov,sú tiež zodpovední za ich činy

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 13:27 • 2 min
Hammond: Tí,čo ospravedlňujú teroristov,sú tiež zodpovední za ich činy

LONDÝN - Britský minister zahraničia Philip Hammond povedal, že ľudia, ktorí ospravedlňujú teroristov, sú čiastočne zodpovední za ich činy.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na obvinenia organizácie CAGE zasadzujúcej sa proti štátnej politike boja proti terorizmu, podľa ktorej prehnaná pozornosť britských tajných služieb pomohla spraviť z Londýnčana Mohammeda Emwaziho militanta Islamského štátu známeho ako Džihádista John. Hammond v utorok uviedol, že "zodpovednosť za teroristické činy spadá na tých, ktorí ich spáchali. Avšak veľký podiel zodpovednosti tiež leží na pleciach tých, ktorí ich ospravedlňujú".

Britské tajné služby sa stali terčom kritiky za to, že dovolili Emwazi odcestovať do Sýrie, hoci bol v centre ich pozornosti niekoľko rokov. Hammond povedal, že rodičia, školy, komunitní pracovníci "ako aj úrady a prevádzkovatelia letísk a leteckých spoločností", musia byť zodpovední za to, aby sa z mladých ľudí nestali militanti. 

 

Emwazi narodený v Kuvajte sa po prvýkrát objavil na videu islamistov v auguste, keď zjavne zabil amerického novinára Jamesa Foleyho. Neskôr vystupoval aj na ďalších videách s popravami západných rukojemníkov. V roku 2013 Emzawi pricestoval do Sýrie, kde sa pridal k Islamskému štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies