Hammond: Rokovania s Britániou sú menej naliehavé ako iné záležitosti EÚ

NETKY.SK • 26 Január 2016, 19:11 • 2 min
Hammond: Rokovania s Britániou sú menej naliehavé ako iné záležitosti EÚ

LONDÝN - Rokovania s Britániou o zmene jej vzťahu s Európskou úniou sú menej naliehavé ako niektoré iné záležitosti, ktoré musí EÚ riešiť, avšak Londýn napriek tomu stále dúfa v dosiahnutie dohody vo februári.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes britský minister zahraničných vecí Philip Hammond.


"Žiaľ, niektoré z týchto iných vecí predstavujú pre Európsku úniu oveľa vážnejšie výzvy, zatiaľ čo tento program je taký, že ho je možné vyriešiť trocha pomalšie," povedal Hammond pred výborom Snemovne lordov.


"Myslím si, že by bolo pre nás neužitočné a tiež nemúdre pokúšať sa presadiť náš program pred ďalšími vecami, ktoré iné členské krajiny EÚ budú považovať za veľmi naliehavé," uviedol minister.


Hammond povedal, že ak sa na summite EÚ, ktorý sa bude konať v dňoch 18.-19. februára, podarí dosiahnuť dohodu, bolo by možné usporiadať referendum o členstve Británie v únii v júni.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies