Hammond: Putin na Ukrajine koná ako tyran z 20. storočia

NETKY.SK • 8 Február 2015, 12:50 • 2 min
Hammond: Putin na Ukrajine koná ako tyran z 20. storočia

LONDÝN - Britský minister zahraničných vecí Philip Hammond dnes vyhlásil, že ruský prezident Vladimir Putin sa na Ukrajine správa ako tyran.

slovakia

left justify in out

 V rozhovore pre televíziu Sky Hammond súčasne uviedol, že ukrajinská armáda by na bojisku nebola schopná poraziť ruské ozbrojené sily, a zdôraznil, že krviprelievanie na východe Ukrajine môže ukončiť len politické riešenie.
      

"Ukrajinci nemôžu poraziť ruskú armádu, to sa prakticky nedá. Musí existovať politické riešenie," uviedol Hammond, ktorý ďalej o prezidentovi Putinovi povedal, že "tento muž vyslal vojakov, ktorí prekročili medzinárodnú hranicu, aby okupovali územie cudzieho štátu, a správa sa ako nejaký tyran z 20. storočia."
      

Západní spojenci a Kyjev Rusko obviňujú, že od začiatku krízy sa snaží ovplyvňovať vývoj na Ukrajine, pričom podporuje separatistov na jej východe dodávkami zbraní, munície i vojakov. Moskva tieto obvinenia odmieta a vinu za vývoj na Ukrajine zvaľuje na Západ, ktorý pred rokom podporil zmenu mocenských pomerov v tejto krajine. Moskva považuje spôsob, akým sa zmenila vláda v Kyjeve, za štátny prevrat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies