Hamilton zvíťazil vo VC Ruska porazil tímového kolegu Bottasa

NETKY.SK • 30 September 2018, 15:07 • 2 min
Hamilton zvíťazil vo VC Ruska porazil tímového kolegu Bottasa

SOČI - Britský pilot F1 Lewis Hamilton na Mercedese dominoval na Veľkej cene Ruska a slávil svoje piate víťazstvo z doterajších šiestich pretekov.

slovakia

left justify in out

 Na druhom mieste skončil s 2,5 sekundovou stratou jeho tímový kolega Fín Valterri Bottas, tretí bol Nemec Sebastian Vettel na Ferrari. Úradujúci majster sveta víťazstvom na okruhu v Soči zvýšil svoj náskok na čele seriálu F1 pred Vettelom na 50 bodov.

Hneď po štarte bol zaujímavý súboj o prvé tri miesta, no po úvodných dramatických zákrutách zostal vo vedení Bottas pred Hamiltonom a Vettelom. Preteky sa hneď na začiatku skončili pre dvojicu jazdcov Toro Rosso - Pierrea Gaslyho a Brendona Hartleyho. Holanďan Max Verstappen predvádzal od začiatku výbornú stíhaciu jazdu, keď sa z 19. miesta na štarte dostal v priebehu prvých ôsmich kôl na 5. miesto., Za štvrtým Raikkönenom zaostával približne 14 sekúnd. Medzi najlepších sa postupne dostával aj Daniel Ricciardo, ktorý sa po 11. kolách posunul o rovnaký počet miest a bol priebežne siedmy. Po prvej zastávke v boxoch sa v 15. kole dostal Vettel na druhé miesto pred Hamiltona. O necelé kolo neskôr si však Brit svoju pozíciu vybojoval v tvrdom súboji s nemeckým jazdcom naspäť.

V 25. kole Bottas spomalil a na pokyn vedenia tímu prepustil svoje 2. miesto Hamiltonovi. Na čele pretekov bol vtedy približne s 3-sekundovým náskokom Verstappen, ktorý ako jediný z jazdcov vpredu dovtedy neabsolvoval zastávku v boxoch. Medzi Bottasom a štvrtým Vettelom bol rozdiel na úrovni dvoch sekúnd. Verstappen išiel do boxov 10 kôl pred cieľom a vrátil sa späť na 5. mieste.

Priebežne vedúci jazdec šampionátu Hamilton si udržal svoju vedúcu pozíciu pred Bottasom a Vettelom až do cieľa a dosiahol tak svoje 70. víťazstvo v pretekoch F1.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies