Hamilton zvíťazil v kvalifikácii na VC Nemecka

NETKY.SK • 6 Júl 2013, 16:01 • 2 min
Hamilton zvíťazil v kvalifikácii na VC Nemecka

Nürburgring: Pre Hamiltona je to už 29. pole-position v kariére, čím sa v historických tabuľkách dotiahol na Argentínčana Juana Manuela Fangia.

slovakia

left justify in out

Brit Lewis Hamilton na Mercedese sa stal víťazom kvalifikácie na Veľkú cenu Nemecka na okruhu Nürburgring. Pre Hamiltona je to už 29. pole-position v kariére, čím sa v historických tabuľkách dotiahol na Argentínčana Juana Manuela Fangia. Na čele historickej tabuľky jazdcov s najvyšším počtom pole-position kraľuje Nemec Michael Schumacher, ktorý v kariére vyhral 68 kvalifikácií. Druhé miesto na štartovom rošte nedeľňajšej Veľkej ceny Nemecka si vybojoval domáci jazdec a úradujúci majster sveta Sebastian Vettel na monoposte Red Bull a z tretej pozície odštartuje Vettelov tímový kolega Austrálčan Mark Webber.

 

Výsledky - kvalifikácia:
1. Lewis Hamilton (V.Brit/Mercedes) 1:29,398 min, 2. Sebastian Vettel (Nem./Red Bull) 1:29,501, 3. Mark Webber (Aust./Red Bull) 1:29,608, 4. Kimi Räikkönen (Fín./Lotus) 1:29,892, 5. Romain Grosjean (Fr./Lotus) 1:29,959, 6. Daniel Ricciardo (Aust./Toro Rosso) 1:30,528, 7. Felipe Massa (Braz./Ferrari) 1:31,126, 8. Fernando Alonso (Šp./Ferrari) 1:31,209, 9. Jenson Button (V.Brit./McLaren), 10. Nico Hülkenberg (Nem./Sauber), 11. Nico Rosberg (Nem./Mercedes), 12. Paul Di Resta (V.Brit./Force India), 13. Sergio Perez (Mex./McLaren), 14. Esteban Gutierrez (Mex./Sauber), 15. Adrian Sutil (Nem./Force India), 16. Jean-Eric Vergne (Fr./Toro Rosso), 17. Valtteri Bottas (Fín./Williams), 18. Pastor Maldonado (Venez./Williams), 19. Charles Pic (Fr./Caterham), 20. Jules Bianchi (Fr./Marussia), 21. Giedo van der Garde (Hol./Caterham), 22. Max Chilton (V.Brit./Marussia)

 

Mechanici Williamsu museli hasiť dym v Maldonadovom monoposte
Mechanici stajne F1 Williams mali v sobotu ráno plné ruky práce. V monoposte Pastora Maldonada totiž zlyhal systém KERS a mechanici museli hasiť šíriaci sa dym.

"O pol deviatej ráno sme zistili, že v aute Pastora Maldonada zlyhal systém KERS. V tom čase bolo auto v garáži. Dym sme okamžite uhasili spoločne s ľuďmi z okruhu a nikto nebol zranený. Chlapci v stajni odvádzajú naozaj skvelú prácu a Pastor aj vďaka nim mohol absolvovať tréning pred VC Nemecka," citovala agentúra Reuters stanovisko Williamsu.

Podobnú situáciu zažili členovia tímu aj počas minuloročnej VC Španielska. Lekársky tím musel vtedy ošetriť 31 ľudí, sedem zranených skončilo v nemocnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies