Hamilton vyzýva za odstránenie sôch otrokárov po celom svete

NETKY.SK • 8 Jún 2020, 12:02 • 2 min
Hamilton vyzýva za odstránenie sôch otrokárov po celom svete

BERLÍN - Šesťnásobný majster sveta formuly 1 Lewis Hamilton vyzval vlády štátov na celom svete, aby odstránili sochy obchodníkov s otrokmi.

slovakia

left justify in out

Protest v Bristole (Veľká Británia) 

Za príklad dal nedeľnú udalosť v anglickom meste Bristol, pri ktorej účastníci demonštrácie proti rasizmu pomocou lán strhli bronzovú sochu jedného z najväčších otrokárov 17. storočia Edwarda Colstona.

 

 

Výzva najlepšieho jazdca F1 

"Naša krajina si dlhé roky uctievala človeka, ktorý zarábal na predaji afrických otrokov," napísal Hamilton na sociálnej sieti. "Všetky sochy rasistov by mali byť odstránené. Vyzývam predstaviteľov vlád na celom svete, aby sa nebáli zmien a odstránili tieto symboly rasizmu. Ktorá socha bude ďalšia?" dodal 35-ročný jazdec Mercedesu, ktorý sa stal prvým pretekárom tmavej pleti v seriáli F1.

 

 

Smrť Afroameričana pri zatýkaní 

Hamilton patrí k športovcom, ktorí nezostali "slepí" k násilnostiam v USA. Tie vypukli po smrti Afroameričana Georgea Floyda, ktorý zomrel po tom, ako mu policajt pri zatýkaní kľačal na krku viac ako osem minút. Jeho smrť vyvolala v USA vlnu protestov, ktoré na viacerých miestach prerástli do násilia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies