Hamilton: Som silnejší než kedykoľvek predtým

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 11:56 • 2 min
Hamilton: Som silnejší než kedykoľvek predtým

SILVERSTONE - Úradujúci majster sveta Lewis Hamilton je po slabšom začiatku do tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta formuly 1 v starej forme, čo potvrdil dominantným víťazstvom na nedeľňajšej Veľkej cene Veľkej Británie na okruhu v Silverstone.

slovakia

left justify in out

Pre 31-ročného jazdca tímu Mercedes to bol štvrtý triumf na domácich pretekoch v kariére a tiež štvrtý v tomto roku z ostatných piatich podujatí. Hamilton je momentálne v hodnotení jazdcov síce stále na druhom mieste, ale za vedúcim tímovým kolegom Nicom Rosbergom zaostáva už len o jeden bod.

 

"V Británii máme jednoznačne najlepších fanúšikov na svete. Aj v Taliansku je to dobré, ale tu doma je vášeň rovnaká, ak nie väčšia. Myslím si, že som silnejší, hoci som už starší. Trvalo to asi jeden rok. Zažili sme vrcholy a pády a rôzne iné problémy, ale bolo to obdobie na rast a učenie. Počas pretekov som sa cítil energicky, skvele. V aute som mal pocit, že počas tohto víkendu som silnejší ako kedykoľvek predtým. Energia od fanúšikov bola elektrizujúca," povedal Hamilton pre Sky Sports.

 

Rodák zo Stevenage sa stal prvým domácim pilotom, ktorému sa poradilo vyhrať štyrikrát v Silverstone a tiež prvým jazdcom s troma víťazstvami po sebe. Hamilton zaostával v boji o majstrovský titul za Rosbergom už aj o 43 bodov, teraz je to už len jeden. "Keď sa cítim vo forme, nemám žiadne problémy. Chcem sa postarať o to, aby to v ďalších pretekoch v Maďarsku bolo rovnaké. Som pripravený," dodal svetový šampión z rokov 2008, 2014 a 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies