Hamilton si plní sen, v počte vízstiev sa doťahuje na legendárneho Sennu

NETKY.SK • 17 September 2015, 13:57 • 2 min
Hamilton si plní sen, v počte vízstiev sa doťahuje na legendárneho Sennu

SINGAPUR - Už na víkendovej Veľkej cene v Singapure sa líder priebežnej klasifikácie seriálu MS formuly 1 Lewis Hamilton môže v počte kariérnych víťazstiev dotiahnuť na legendárneho Ayrtona Sennu.

slovakia

left justify in out

"Bol to môj detský idol a vždy som sa mu chcel vyrovnať," uviedol vo štvrtok Hamilton, ktorý má na konte zatiaľ 40 triumfov na podujatiach F1. Senna spolu so Sebastianom Vettelom sú o jeden krok pred ním na treťom mieste historickej tabuľky. Jej suverénnym lídrom je Nemec Michael Schumacher (91) pred Francúzom Alainom Prostom (51).

 

"Viem si predstaviť, že keď dosiahnem rovnaký počet víťazstiev ako Ayrton, a možno už tento víkend, tak to bude veľmi emocionálne," povedal pre agentúru AP Hamilton. Obhajca titulu je na čele poradia jazdcov F1 s veľkým 53-bodovým náskokom pred tímovým kolegom z Mercedesu Nicom Rosbergom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies