Hamilton je späť! Vracia sa na záverečné podujatie sezóny 2020

NETKY.SK • 11 December 2020, 10:49 • 2 min
Hamilton je späť! Vracia sa na záverečné podujatie sezóny 2020

Posledná veľká cena kráľovenj motoršportu v tejto sezóne bude predsa len aj so šampiónom Lewisom Hamiltonom. Fenomenálny britský jazdec tímu Mercedes absolvoval sériu negatívnych testov na koronavírus a nič by nemalo brániť jeho účasti na Grand Prix Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch.

slovakia

left justify in out

Náhrada v Mercedese 
Tridsaťpäťročný Hamilton musel vynechať predchádzajúcu Veľkú cenu Sachíru v Bahrajne pre dva pozitívne testy na COVID-19. Nahradil ho vtedy kmeňový jazdec Williamsu George Russell.

 

 

Mohlo by vás zaujímať: Russell viedol takmer celý závod, no potom sa všetko zosypalo

 

Povinná karanténa pre Hamiltona sa už skončila a vo štvrtok odletel do Abú Zabí. Tam absolvoval vstupný test na koronvírus s negatívnym výsledkom, ktorý bol podmienkou pre účasť v pretekoch. Čerstvo už sedemnásobný majster sveta bude účastníkom piatkového tréningu. Russel sa opäť vrátil do monopostu Williamsu.

"Mám za sebou jeden z najnáročnejších týždňov za veľmi dlhý čas. Myslel som len na to, aby som sa rýchlo uzdravil a v Abú Zabí opäť mohol sedieť v pretekárskom aute," skonštatoval Hamilton na margo nákazy koronavírusom na sociálnych sieťach. "Už v utorok som sa cítil tak dobre, že som si mohol konečne zacvičiť," dodal.

 

 

Už teraz je rekordérom 
Aj skrátenú sezónu 2020 MS F1 Hamilton pretvoril na svoj obraz. Triumf na VC Bahrajnu pred dvoma týždňami bol jeho jedenásty z dovtedy pätnástich tohtosezónnych pretekov MS F1. V predstihu si zabezpečil siedmy titul majstra sveta, ktorým sa vyrovnal nemeckej legende Michaelovi Schumacherovi. Na konte má aj 95 víťazných pretekov, čo je ďalší rekordný zápis.

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona