Hamilton európskym športovcom roka o bod pred Neuerom

NETKY.SK • 27 December 2014, 08:58 • 2 min
Hamilton európskym športovcom roka o bod pred Neuerom

VARŠAVA - Najlepším športovcom v Európe sa podľa tlačových agentúr stal Brit Lewis Hamiltom, ktorý v tomto roku ovládol prestížny motoristický seriál formuly 1. Hamilton vystriedal na európskom športovom tróne kolegu z pretekov F1 Nemca Sebastiana Vettela, ktorý triumfoval v prestížnej ankete v predchádzajúcich dvoch rokoch.

slovakia

left justify in out

Hamilton získal od zástupcov 18 európskych tlačových agentúr 82 bodov, len o 1 viac ako brankár nemeckej futbalovej reprezentácie Manuel Neuer. Ten sa významne podieľal na titule majstra sveta pre Nemecko na šampionáte v Brazílii. Na tretie miesto dostali hlasy novinárov srbského tenistu Novaka Djokoviča, ktorý v roku 2014 triumfoval na Wimbledone aj na záverečnom šampionáte ATP World Tour Finals a rok ukončil ako svetová jednotka. Štvrtá priečka patrí portugalskému kanonierovi futbalistov Realu Madrid Cristianovi Ronaldovi a piata svetovému rekordérovi v žŕdke Renaudovi Lavilleniemu. 

 

Anketu Európsky športovec roka tradične organizovala a výsledky zverejnila poľská agentúra PAP. Najlepší športovci Európy sa pravidelne vyhlasujú od roku 1958. Prvým laureátom bol poľský vytrvalec Zdzisław Krzyszkowiak. Švajčiarsky tenista Roger Federer sa tešil z víťazstva päťkrát (2004 - 2007, 2009). 


Európsky športovec roka 2014 - najlepšia desiatka: 
1. Lewis Hamilton (V. Brit.) motorizmus / formula 1 82 bodov, 2. Manuel Neuer (Nem.) futbal 81, 3. Novak Djokovič (Srb.) tenis 74, 4. Cristiano Ronaldo (Portug.) futbal 72, 5. Renaud Lavillenie (Fr.) atletika 57, 6. Daria Domračevová (Biel.) biatlon 57, 7. Kamil Stoch (Poľ.) skoky na lyžiach 54, 8. Katinka Hosszúová (Maď.) plávanie 49, 9. Marc Márquez (Šp.) motorizmus / cestné motocykle 47, 10. Roger Federer (Švaj.) tenis a Marit Björgenová (Nór.) beh na lyžiach po 38.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona