Hamilton dostal koronavírus, kto ho nahradí v Mercedese pre najbližší závod?

NETKY.SK • 1 December 2020, 19:8 • 2 min
Hamilton dostal koronavírus, kto ho nahradí v Mercedese pre najbližší závod?

V tejto sezóne sa postaral o prekonanie rekordu Michaela Schumachera v počte víťazstiev. Zaznamenal ich už 95. Staronový majster sveta Lewis Hamilton sa však nakazil koronavírusom a najbližšia Veľká cena Sakhiru v Bahrajne bude 6. decembra bez neho.

slovakia

left justify in out

Ako sa Hamilton cíti?

Britský jazdec stajne Mercedes AMG Petronas, ktorá už mimochodom vyhrala svoj šiesty titul pohára konštruktérov v rade, má podľa svojho zamestnávateľa ľahšie symptómy a je fit. Jeho štart v predposledných pretekoch "pandemickej" sezóny efjednotky je však vylúčený.

 


Pociťoval príznaky 
Fenomenálny Brit bol minulý týždeň pred svojím triumfom v Bahrajne trikrát testovaný a všetky tri vzorky boli negatívne. Napriek tomu, že ešte v nedeľu popoludní mal negatívny výsledok, sa v pondelok ráno prebudil s miernymi príznakmi ochorenia. Krátko na to sa dozvedel, že osoba, s ktorou bol v kontakte pred príchodom do Bahrajnu, bola pozitívne testovaná. Na rad prišiel ďalší test a ten už u 35-ročného Brita a čoskoro sedemnásobného majstra sveta potvrdil nákazu koronavírusom.

 

img

 

Na úrovni Schumiho 
Aj skrátenú sezónu 2020 Hamilton pretvoril na svoj obraz. Nedeľňajší triumf na VC Bahrajnu bol jeho jedenásty z pätnástich tohtosezónnych pretekov MS F1. Už v predstihu si zabezpečil siedmy titul majstra sveta, ktorým sa vyrovnal nemeckej legende Michaelovi Schumacherovi.

 

img

 

Keďže aktuálne nastúpil do karantény, nie je isté, či stihne posledné preteky ročníka - 13. decembra v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. A zatiaľ nie je ani známe, kto by ho mohol v monoposte Mercedesu nahradiť.

 

Do úvahy prichádzajú Belgičan Stoffel Vandoorne a Mexičan Esteban Gutiérrez. Cestu do Bahrajnu má plánovanú Belgičan, ale vedenie Mercedesu zatiaľ nechce dopredu špekulovať. "Naše plány pre najbližší víkend oznámime neskôr," vyhlásil Mercedes podľa portálu ORF.

 

Do diskusie sa zapojil aj slovenský komentátor F1 Števo Eisele. Mercedes si podľa neho vyberie už spomínaného Vandoorna. Svoje výbery pre ôstrieborné šípy" zhodnotil slovami ideálna, komfortná, alibistická a top voľba.

 

 

Nuž uvidíme, po kom nakoniec Mercedes siahne. Výber majú jednoznačné veľký, veď kto by nechcel pretekať v monoposte majstra sveta?


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona