Hamburg sa rozlúčil s trénerom Slomkom

NETKY.SK • 16 September 2014, 08:11 • 2 min
Hamburg sa rozlúčil s trénerom Slomkom

HAMBURG - Mirko Slomka už nie je trénerom futbalistov nemeckého Hamburger SV. Bundesligista v pondelok neskoro večer potvrdil prepustenie svojho kouča po nevydarenom štarte do novej sezóny.

slovakia

left justify in out

Vedenie Hamburgu ukončilo spoluprácu so Slomkom s okamžitou platnosťou, meno jeho nástupcu zatiaľ nie je známe. Podľa nemeckých médií je favoritom na uvoľnený post bývalý kouč Mainzu Thomas Tuchel, hoci si chcel dať od trénerského remesla ročnú pauzu. Spomína sa aj návrat Holanďana Huuba Stevensa, ktorý klub viedol v rokoch 2007 až 2008.
      

Štyridsaťsedemročný Slomka prišiel do Hamburgu vo februári tohto roka a podarilo sa mu tím zachrániť od zostupu až v dramatickej baráži proti druholigovému Greuther Fürth. HSV je jediným klubom, ktorý od vzniku najvyššej súťaže v roku 1963 nikdy nezostúpil. Nový ročník ale Hamburg opäť odštartoval katastrofálne - v troch kolách nedal ani gól a so ziskom jediného bodu je na poslednom mieste bundesligovej tabuľky. Naposledy prehral v nedeľu v Hannoveri 0:2.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona