Hamas vyhlásil samovražedného atentátnika z Jeruzalema za mučeníka

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 11:08 • 2 min
Hamas vyhlásil samovražedného atentátnika z Jeruzalema za mučeníka

RAMALLÁH - Palestínske militantné hnutie Hamas označilo za "mučeníka" Palestínčana, ktorý tento týždeň uskutočnil v Jeruzaleme samovražedný bombový útok na autobus, pri ktorom utrpelo zranenia 20 ľudí. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia zverejneného na internetovej stránke Hamasu bol samovražedným atentátnikom Abdulhamíd Srúr. Vo vyhlásení sa ďalej uvádza, že Srúr bol členom Hamasu, avšak hnutie sa k zodpovednosti za útok, ktorý spáchal, neprihlásilo.


K útoku došlo v pondelok v jeruzalemskej štvrti Derech Hebron neďaleko hraníc s Predjordánskom, kde explodoval prázdny autobus, v ktorom sa pravdepodobne odpálil Srúr.


Po detonácii sa vznietil vedľa stojaci autobus, v ktorom utrpelo zranenia 20 ľudí vrátane 12-ročného dievčaťa, ktoré utrpelo ťažké popáleniny. Hovorca jeruzalemskej nemocnice v stredu potvrdil, že jeden zo zranených zomrel, avšak jeho meno neuviedol.


Samovražedné útoky Palestínčanov namierené na izraelské autobusy boli pomerne bežným javom počas druhej palestínskej intifády v rokoch 2000-05, ale v posledných rokoch sa takéto incidenty opakujú len výnimočne.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona