Hamas spustil v pásme Gazy kampaň voči izraelským agentom z radov Palestínčanov

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 12:49 • 2 min
Hamas spustil v pásme Gazy kampaň voči izraelským agentom z radov Palestínčanov

RAMALLÁH - Militantné hnutie Hamas spustilo v pásme Gazy rozsiahlu kampaň voči agentom Izraela z radov Palestínčanov.

slovakia

left justify in out

Vyhlásilo pritom "týždeň vykúpenia", počas ktorého sa kolaboranti môžu sami nahlásiť úradom a uniknúť tak trestu, informoval dnes arabský denník aš-Šark al-Awsat. Spustenie kampane motivovalo zavraždenie popredného veliteľa ozbrojeného krídla Hamasu, ktorého v marci v Gaze zastrelili neznámi ozbrojenci.

 

Hamas pripísal zodpovednosť za atentát Izraelu. Ten to však odmietol s tvrdením, že podobným spôsobom sa tradične riešia vnútorné spory Hamasu. Bezpečnostné zložky Hamasu už v rámci kampane voči kolaborantom zadržali viacero osôb a varovali, že zatýkanie bude pokračovať. Súčasne zaručili beztrestnosť obyvateľom Gazy spolupracujúcim s Izraelom a jeho tajnými službami, ktorí sa do budúceho utorka nahlásia úradom.

 

"Tým, ktorí sa sami prihlásia, bude poskytnutá právna a bezpečnostná ochrana a ich prípady sa budú riešiť v úplnej tajnosti mimo orgánov bezpečnosti," píše sa vo vyhlásení ministerstva vnútra pásma Gazy. Agenti, ktorí tak neurobia, budú - naopak - odovzdaní "do rúk bezpečnostných síl".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies