Hamas poprel zodpovednosť za raketový útok na Izrael počas prímeria

NETKY.SK • 14 August 2014, 07:22 • 2 min
Hamas poprel zodpovednosť za raketový útok na Izrael počas prímeria

GAZA - Palestínske hnutie Hamas poprelo dnes odpálenie rakiet z pásma Gazy na Izrael po tom, ako izraelská armáda a polícia oznámili, že na juhu krajiny dopadla raketa vystrelená z Gazy ešte počas platnosti prímeria. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Správy o sirénach v južnom Izraeli a dopade rakety, ktorá na otvorenom priestranstve nespôsobila žiadne škody, prišli dve hodiny pred vypršaním najnovšieho 72-hodinového prímeria, ktoré malo umožniť obom stranám konfliktu nájsť dohodu na trvalejšom zastavení bojov.

 

Hamas podľa agentúry AP naznačil, že je ochotný zvážiť predĺženie prímeria, ktoré by poskytlo viac času na rokovania. Počas dočasného prímeria Izrael zastavil vojenské operácie v Gaze a tamojší militanti odpaľovanie rakiet.

 

Na webovej stránke Hamasu sa objavila správa, že nepriame rozhovory v Káhire narazili na prekážky a že palestínska delegácia sa pripravuje na odchod. Zdroj oboznámený s rozhovormi však predtým povedal, že hoci postoje oboch strán sú veľmi rozdielne, Egypt sa môže pokúsiť sprostredkovať predĺženie prímerie o ďalšie tri dni, uviedol Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies