Hamas popravil v Gaze troch mužov odsúdených za kolaboráciu s Izraelom

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 18:11 • 2 min
Hamas popravil v Gaze troch mužov odsúdených za kolaboráciu s Izraelom

GAZA - Palestínske úrady v Gaze kontrolované organizáciou Hamas dnes ráno obesili troch Palestínčanov obvinených zo spolupráce s Izraelom. Palestínska samospráva so sídlom v Rámalláhu odsúdila tento krok ako nezákonný.

slovakia

left justify in out

Palestínska samospráva, ktorá ovláda Predjordánsko, upozornila, že Hamas nedostal na popravu súhlas od prezidenta Mahmúda Abbása. Rámalláh taktiež označil súdny proces, ktorý sa konal pred niekoľkými mesiacmi, za nespravodlivý.

 

Hamasom kontrolované ministerstvo vnútra v Gaze však vyhlásilo, že troch "kolaborantov" popravili pred členmi miestnej komunity "v súlade so zákonom".

 

Počas súdneho procesu sa obvinení priznali, že odovzdali Izraelu citlivé informácie, ktoré viedli k zničeniu niekoľkých domov a mešít.

 

Dnešná poprava však údajne nesúvisí s marcovým atentátom na popredného predstaviteľa Hamasu v Gaze Mázina Fukahu, za ktorý je podľa tejto palestínskej organizácie zodpovedný Izrael. Generálny prokurátor v Gaze Ismáíl Džábir však v stredu zdôraznil, že každý, kto kolaboruje s Izraelom, bude popravený. V súvislosti so smrťou uvedeného predstaviteľa Hamasu zatkli v Gaze desiatky ľudí.

 

Hamas dnes zároveň oznámil, že niektoré bezpečnostné opatrenia prijaté po atentáte zmierni. Dovolí napríklad rybárom ísť opäť na more a palestínskym kresťanom cestovať v súvislosti s nadchádzajúcimi veľkonočnými sviatkami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies