Hamas oznámil zabitie troch svojich vysokopostavených veliteľov

NETKY.SK • 21 August 2014, 09:13 • 2 min
Hamas oznámil zabitie troch svojich vysokopostavených veliteľov

GAZA - Traja vysokopostavení vojenskí velitelia palestínskeho radikálneho hnutia Hamas prišli dnes o život pri nálete izraelskej armády v pásme Gazy. S odvolaním sa na vojenské krídlo islamistického hnutia o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Hamas, ktorý vládne v pásme Gazy, označil zabitých veliteľov za Muhammada abú Šammála, Raída Attára a Muhammada Barhúma. Všetci traja podľa hnutia zahynuli počas bombardovania domu v meste Rafah na juhu pásma Gazy.
      

Izraelská armáda správy o zabití troch veliteľov Hamasu bezprostredne nekomentovala. V prípade, že sa správy potvrdia, pôjde o najvyššie postavených predstaviteľov hnutia od začiatku izraelskej ofenzívy v pásme Gazy, pripomína AP.
      

V Rafahu zahynulo podľa palestínskej polície po izraelskom nálete v noci na dnes najmenej šesť ľudí. Nálet bol jedným z 20 útokov, ktoré izraelská armáda podľa vlastného vyjadrenia podnikla od dnešnej polnoci v Gaze.
      

Podľa palestínskych zdrojov zahynulo od začiatku konfliktu v Gaze (8. júla) už vyše 2000 Palestínčanov, prevažne civilistov. Izrael udáva na svojej strane 67 zabitých vojakov a tri civilné obete. Palestínski militanti celkovo vystrelili na židovský štát vyše 3700 rakiet, ktoré vyhnali do krytov milióny Izraelčanov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies