Hamás neplatí svojim zamestnancom plné mzdy už štyri mesiace

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 15:58 • 2 min
Hamás neplatí svojim zamestnancom plné mzdy už štyri mesiace

GAZA - Pracovníci verejnej a štátnej správy v palestínskom Pásme Gazy vyzvali vládu militantného hnutia Hamás, aby im doplatila ich plné mzdy.

slovakia

left justify in out

Odbory zastupujúce vládnych zamestnancov v pondelok informovali, že 46 000 pracovníkov nedostáva už štyri mesiace plné platy. Táto situácia viedla k v Pásme Gazy ojedinelému prejavu nespokojnosti zo strany zamestnancov. Predseda odborov Iháb al-Nahál podľa vlastných slov chápe, že hnutie je pod tlakom finančných problémov, no jeho pracovníci sa ocitli vo vážnej finančnej kríze. Hnutie Hamás prišlo o veľkú časť svojich prostriedkov potom, čo Egypt uzavrel pašerácke tunely ústiace v pásme. Hamás od prevádzkovateľov tunelov totiž vyberal dane. Od prevzatia moci Hamásom v roku 2007 Izrael zaviedol blokádu územia, ktorú síce čiastočne zrušil, no ktorá stále oberá toto územie o finančné prostriedky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies