Hamás nechce prímerie, Izrael pokračuje v ostreľovaní

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 15:43 • 2 min
Hamás nechce prímerie, Izrael pokračuje v ostreľovaní

GAZA - Izrael pokračoval v utorok v náletoch na Pásmo Gazy. Stalo sa tak len šesť hodín po tom, čo krajina súhlasila s egyptským návrhom prímeria, Palestínčania naň však nepristúpili a pokračovali v raketovom ostreľovaní Izraela.

slovakia

left justify in out

"Izraelské sily opäť útočia," potvrdil hovorca armády v Jeruzaleme. Podľa palestínskych predstaviteľov si osemdňová ofenzíva v Gaze vyžiadala už najmenej 192 obetí. Americký minister zahraničia John Kerry v utorok odsúdil "drzé" ostreľovanie zo strany militantov v Gaze. Podľa jeho slov medzinárodné spoločenstvo podporuje potrebu prímeria, keďže je tu hrozba "ešte väčšej eskalácie násilia". "Nechceme to vidieť, nikto nechce. Izrael však má právo brániť sa," dodal Kerry. 

 

Podľa znenia zverejneného Egyptom, ktorého vláda nemá dobré vzťahy s Hamásom, prímerie malo začať platiť o deviatej ráno miestneho času (8:00 SELČ) a úplný pokoj mal nastať v priebehu 12 hodín. Raketová paľba z Pásma Gazy pokračovala aj po tomto čase a televízie odvysielali naživo zábery zničenia viacerých striel obranným štítom nad prístavom Ašdod. Útoky zasiahli jednu z miestnych tovární, podľa pohotovostných zložiek však nikto neutrpel zranenia. Izrael naopak útoky na ciele v Pásme Gazy zastavil. "Súhlasili sme s egyptským návrhom, aby sme dali príležitosť na demilitarizáciu Pásma (Gazy) diplomatickými prostriedkami," povedal vtedy premiér Benjamin Netanjahu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona