Hamás je pripravený na priame rokovania s Izraelom

NETKY.SK • 11 September 2014, 16:59 • 2 min
Hamás je pripravený na priame rokovania s Izraelom

GAZA - Líder Hamásu uviedol, že skupina je ochotná priamo rokovať s Izraelom, čo predstavuje zmenu predchádzajúceho postoja.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre televíziu al-Kuds to povedal muž číslo dva hnutia Músa Abu Marzúk. Podľa jeho slov je Hamás "ochotný priamo rokovať s Izraelčanmi" o sporných témach vrátane hraničných priechodov s Gazou a prepúšťania zajatcov. Jeho vyjadrenia prichádzajú dva týždne po skončení krvavej vojny v Pásme Gazy, ktoré Hamás kontroluje od roku 2007. Cez víkend sa hnutie stalo terčom kritiky Západom podporovaného palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása, čím ho dostal pod ďalší tlak po ťažkých stratách, ktoré utrpelo počas bojov. Hovorca izraelskej vlády Mark Regev sa k Marzúkovým slovám zatiaľ nevyjadril.

 

Letná ofenzíva v Pásme Gazy, ktorá mala byť odpoveďou na ostreľovanie Izraela tamojšími militantmi, si na palestínskej strane vyžiadala viac ako 2000 mŕtvych vrátane 490 detí, zatiaľ čo Izrael prišiel o 64 vojakov a štyroch civilistov. Izraelčania pripisujú zodpovednosť za vysoký podiel civilných obetí palestínskemu hnutiu Hamás, ktoré podľa nich používalo civilistov ako živé štíty. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies