H&M zaznamenal v 1. polroku obchodného roka výrazný nárast zisku

NETKY.SK • 24 Jún 2010, 14:43 • 2 min
H&M zaznamenal v 1. polroku obchodného roka výrazný nárast zisku

H&M zaznamenal v 1. polroku obchodného roka výrazný nárast zisku

slovakia

left justify in out

Švédska odevná spoločnosť Hennes & Mauritz (H&M) zaznamenala v prvom polroku obchodného roka, ktorý sa skončil 31. mája 2010, výrazný nárast zisku a plánuje rozšíriť sieť svojich predajní v Európe a v Číne.
      Čistý zisk druhého najväčšieho maloobchodného predajcu odevov v Európe za šesť mesiacov do konca mája vzrástol o takmer tretinu na 9 miliárd SEK (946,17 milióna eur) z 6,8 miliardy SEK v rovnakom období predchádzajúceho fiškálneho roka.
      Tržby spoločnosti, ktorá má svoje predajne aj na Slovensku, sa od začiatku decembra 2009 do konca mája 2010 zvýšili medziročne o 4 % na 51,9 miliardy SEK, len májový odbyt pre nečakane chladné počasie klesol.
      V druhom polroku obchodného roka plánuje H&M otvoriť 180 nových predajní a 14 už existujúcich zatvorí. Najväčšiu expanziu plánuje spoločnosť v Nemecku, Británii, Francúzski, Taliansku a Číne.
      Informovala o tom agentúra DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies