Halušky Fest už pozná tohtoročných víťazov

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 18:04 • 2 min
Halušky Fest už pozná tohtoročných víťazov

TURECKÁ - Podujatie Halušky Fest 2015, ktoré sa konalo v piatok (17.7.) a dnes v obci Turecká v Banskobystrickom okrese, už pozná víťazov oboch súťažných kategórií. TASR o výsledkoch informovala Eva Turčanová z Obecného úradu Turecká.

slovakia

left justify in out

Hlavná časť podujatia, súťaž vo varení a jedení halušiek, prebiehala dnes od 09.00 h v dvoch kategóriách. „Do klasickej súťaže, zameranej na rýchlosť a kvalitu prípravy tradičných halušiek, sa prihlásilo 20 družstiev. Zvíťazilo družstvo Župkovskí jedáci. V druhej kategórii, Halušky tisíc chutí, si zmeralo sily sedem družstiev. Na prvom mieste sa umiestnilo družstvo Sieť BB,“ uviedla Turčanová.

 

Ako ďalej spomenula, tohtoročnú akciu hodnotí pozitívne. „Počet účastníkov súťaže bol vyšší ako vlani a nevyskytli sa žiadne problémy. Návštevnosť je zhruba na úrovni minulého roka, bolo však strašne teplo a návštevníci boli nútení dôsledne dodržiavať pitný režim,“ priblížila.

 

Podujatie bude ešte pokračovať kultúrnym programom, v rámci ktorého vystúpia skupiny Elán Forever a Kroky Michala Davida. „Tohtoročný Halušky Fest zavŕši diskotéka, ktorej začiatok je naplánovaný na 23.00 h,“ uzavrela Turčanová.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona