Halilhodžiča vytočili otázky o ramadáne

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 11:13 • 2 min
Halilhodžiča vytočili otázky o ramadáne

PORTO ALEGRE - Alžírski futbaloví reprezentanti sa môžu slobodne rozhodnúť, či budú počas pondelňajšieho osemfinále majstrovstiev sveta s Nemeckom dodržiavať tradície spojené s islamským pôstnym sviatkom ramadán.

slovakia

left justify in out

Tréner Vahid Halilhodžič v tom nevidí moment, ktorý by mohol rozdeliť jeho tím. Keby si mali moslimovia v alžírskych dresoch ctiť vierouku, nemali by od východu do západu slnka prijímať potravu ani tekutiny. Výnimky sa povoľujú v prípade cestovania či namáhavej fyzickej práce. Ortodoxní moslimovia k malej radosti trénerov slúžia ramadán aj na tréningoch či súťažných podujatiach.

 

Valilhodžičovi otázky na túto tému lezú hore krkom, na nedeľňajšej tlačovej konferencii povedal, že ihneď odíde, ak ešte nejaké padnú. Vraj je to len zámienka kritikov, ako stupňovať nenávisť voči nemu a jeho rodine. "Už je to skutočne nechutné," povedal 61-ročný Bosniak a vierovyznaním takisto moslim. Odmietol tvrdenia, že svojim zverencom zakázal dodržiavať sviatok. "Je to súkromná záležitosť hráčov, nech robia, čo uznajú za vhodné. Keď sa ma na to pýtate, prejavujete nedostatok úcty a morálky. Chcem, aby sa to skončilo. Zastavte to. Hovorme o futbale, nie o ramadáne, lebo sa zdvihnem a odídem," zahrozil Halilhodžič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies