Halepová po výhre: Neviem, kde som na to zobrala sily

NETKY.SK • 10 September 2015, 10:01 • 2 min
Halepová po výhre: Neviem, kde som na to zobrala sily

NEW YORK - Rumunská tenistka Simona Halepová sa prvýkrát v kariére prebojovala do semifinále grandslamového turnaja US Open. Druhá nasadená hráčka si vo štvrťfinále poradila s Bieloruskou Victoriou Azarenkovou v troch setoch 6:3, 4:6, 6:4. Jej súperkou v boji o finále bude Flavia Pennettová. Talianska tenistka ako nasadená dvadsaťšestka vyradila päťku "pavúka" Češku Petru Kvitovú 4:6, 6:4, 6:2.

slovakia

left justify in out

Halepová po súboji priznala, že jej pomohla krátka pauza v treťom sete, ktorý museli organizátori prerušiť pre dážď. "Bola to moja záchrana. Po druhom sete som sa cítila skutočne unavená. Keď prišiel dážď, mohla som si trochu oddýchnuť. Vďaka Bohu za to," povedala 23-ročná Rumunka. Turnajová dvojka potvrdila, že duel proti bývalej svetovej jednotke Azarenkovej bol pre ňu najťažším v doterajšom priebehu turnaja. "Bol to veľmi náročný súboj. Victoria hrala výborne a mne viackrát došli sily. Skutočne neviem, kde som našla energiu vyhrať tento zápas," dodala.

 

Halepovú v hľadisku povzbudzovala aj jej slávna krajanka, legendárna gymnastka Nadia Comaneciová. "Bolo skvelé mať našu šampiónku a národnú hrdinku v hľadisku. Jej prítomnosť mi dodala extra motiváciu," dodala.

V boji o finále sa Halepová stretne s o desať rokov staršou Pennettovou. Druhé semifinále obstarajú najvyššie nasadená hráčka, svetová jednotka Američanka Serena Williamsová a Talianka Roberta Vinciová.

 

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Simona Halepová (2-Rum.) - Victoria Azarenková (20-Biel.) 6:3, 4:6, 6:4

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona