Halenár sa vyrovnal Semeníkovi, nepáči sa mu individualizmus

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 15:11 • 2 min
Halenár sa vyrovnal Semeníkovi, nepáči sa mu individualizmus

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prekvapujúco nestačili v sobotňajšom dueli 28. kola Corgoň ligy v domácom prostredí na MFK Ružomberok.

slovakia

left justify in out

Liptáci víťazstvom 2:1 na Pasienkoch prekazili "belasým" možnosť tešiť sa už päť kôl pred koncom z rekordného ôsmeho majstrovského titulu v ére samostatnosti SR.

 

Aspoň slabou náplasťou a zároveň menšiu radosť mohol mať ofenzívny stredopoliar Slovana Juraj Halenár, ktorý v 87. min stanovil výsledok premeneným pokutovým kopom. Pre 30-ročného odchovanca Lokomotívy Trnava to bol 120. gól v samostatnej slovenskej lige, čím sa v počte presných zásahov v tomto štatistickom ukazovateli vyrovnal Róbertovi Semeníkovi. Iba spomenuté duo kanonierov nastrieľalo minimálne sto gólov v najvyššej slovenskej súťaži: Halenár ich dal v dresoch troch bratislavských mužstiev Interu (35), Petržalky (33) a Slovana (52), Semeník sa presadil za Banskú Bystricu (74), 1. FC Košice (43) a Nitru (3). "Som v mužstve na to, aby som strieľal góly. Už naposledy v Košiciach som kopal jedenástku a premenil som ju. Zobral som si loptu, veril som si - a dal som gól. Kút som nevyberal, snažil som sa prudko trafiť bránku. Dôležitejšie ako moje góly sú však titul a zisk národného pohára. Teraz som síce skóroval, ale body nemáme," uviedol pre denník Šport Juraj Halenár. 

 

Rodák z Trnavy bol po spomenutej prehre s Ružomberkom dosť rozladený. "Nemyslím si, že sme sa už sústredili na finále Slovnaft Cupu (vo štvrtok 1. mája nastúpi Slovan v dueli o národný pohár v Myjave proti MFK Košice, pozn.), veď bodový odstup stále nie je dostatočný na to, aby sme mali majstrovský titul. Nemôžeme mať také výkyvy formy, zvlášť, ak sme tvrdo bojovali počas celej sezóny, tak by sme si to nemali uľahčovať a byť nekoncentrovaní v jej závere," skonštatoval pre portál corgonliga.sk Halenár, ktorého mrzeli aj viaceré zranenia v tíme: "Chýba nám veľmi veľa hráčov a ak si niekto myslí, že ťahúňov ako sú Žofčák, Kladrubský či Fořt vieme nahradiť, tak sa mýli. Títo chlapci nám na jeseň rozhodovali zápasy." 

 

Skúsený záložník či útočník sa kriticky postavil aj k individualizmu niektorých spoluhráčov. "Nepáči sa mi, že niektorí jednotlivci vozia loptu cez troch-štyroch hráčov. Toto v Slovane ja osobne nebudem trpieť a už mám toho plné zuby. Futbal je kolektívna hra," zdôraznil Juraj Halenár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies