FOTO Halákova maska pre Soči bude v slovenských farbách

NETKY.SK • 29 Január 2014, 08:24 • 2 min
FOTO Halákova maska pre Soči bude v slovenských farbách

MONTREAL - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák už má pripravenú špeciálnu masku pre olympijský turnaj v Soči.

slovakia

left justify in out

Podľa pravidiel Medzinárodného olympijského výboru nesmie mať ochrana tváre gólmanov žiadne marketingové znaky a nemôžu byť na nej ani žiadne nápisy propagujúce krajinu, olympijské symboly a ani iné osobné odkazy. Halákovi vytvoril masku David Leroux z Montrealu.

Dominujú na nej farby slovenskej trikolóry, nad červenou mriežkou je slovenský znak a pod ňou nápis Slovensko. "Halák mal jasný nápad. Chcel čistú a klasickú masku a chcel, aby vyzerala ako slovenská vlajka. Podľa neho je niekedy menej viac," povedal pre magazín In Goal Leroux, ktorý pripravil slovenskému gólmanovi aj masku pre klubové účely v St. Louis. 

Na klubovej maske Haláka dominuje býk ako brankár, ktorý prerazil tehlové múry. Vzadu je mapa Slovenska vo farbách trikolóry a pod ňou iniciály brankára a jeho manželky. Halák chcel pôvodne predstaviť olympijskú ochranu tváre až na prvom tréningu v Soči, tajomstvo sa mu však nepodarilo udržať. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies