Halákova druhá nula v rade, zvíťazilo aj Budajovo Colorado

NETKY.SK • 29 Október 2010, 11:57 • 2 min
Halákova druhá nula v rade, zvíťazilo aj Budajovo Colorado

Halákova druhá nula v rade, zvíťazilo aj Budajovo Colorado

slovakia

left justify in out

img

Druhú nulu v aktuálnej sezóne a zároveň v druhom zápase vychytal v noci na piatok v zámorskej NHL slovenský brankár Jaroslav Halák. Stalo sa tak na ľade Nashvillu, kde jeho St. Louis vyhralo 3:0, keď Halák kryl všetkých 24 súperových striel. Úspešný bol aj jeho krajan a brankársky kolega Peter Budaj, ktorého Colorado vyhralo po prestrelke v Calgary nad domácimi "plameňmi" 6:5. V stretnutí Boston - Toronto 2:0 sa na úspechu domácich podieľal jednou asistenciou obranca Zdeno Chára, útočník LA Kings Michal Handzuš vyšiel pri triumfe svojho tímu na ľade Dallasu 5:2 bodovo naprázdno, keď sa gólom neskončil ani jeden z jeho štyroch streleckých pokusov.
      Halák vychytal svojmu tímu už piate víťazstvo zo siedmich zápasov. V tom predošlom naňho nenašli recept hráči Pittsburghu na čele s hviezdnym Sidneym Crosbym a zuby si na ňom vylámali aj "predátori". "Je to skvelý pocit, no pred zápasom som na predchádzajúci shutout už nemyslel. Sústredil som sa na to, aby som pomohol chlapcom vyhrať. Keď sa to podarí s čistým kontom, je to ešte o čosi lepšie," uviedol Halák pre oficiálnu stránku profiligy nhl.com.
      Hoci "Bluesmani" prestrieľali súpera 34:24, domáci si hneď na začiatku zápasu vypracovali veľké šance. V 6. minúte najprv Jean-Pierre Dumont neuspel sám zoči-voči Halákovi a o tri minúty jeho lapačka vygumovala samostatný únik švédskeho krídelníka Patrica Hörnqvista. "Po pár šanciach sme najmä v prvej tretine prevzali iniciatívu a strieľali častejšie so snahou o dorážky. Úvodná tretina nám herne naozaj vyšla napriek tomu, že sme súperovi ponúkli dve šance. Práve na to som tam však ja," dodal Halák, pričom nezabudol pochváliť spoluhráčov za iba štyri vylúčenia.
      Predsezónna posila St. Louis sa okamžite stala obľúbencom nielen tribún, ale aj hráčov a realizačného tímu. "Predovšetkým v druhej tretine nás významne podržal," uviedol tréner hostí Davis Payne na margo 11 striel, ktoré smerovali na Haláka v druhej časti hry. K pochvalným slovám kouča sa pridal obranca Erik Johnson. "Sledovať jeho brankársky štýl je naozaj zábavné. Jeho pohyby vyzerajú ležérne, akoby bez snahy, no takto neplytvá energiou. Vyžaruje z neho pokoj a istota a vieme, že si môžme dovoliť vyraziť do útoku a hoci v ňom aj prepadneme, v Jarovi máme obrovskú výhodu," vyhlásil Johnson.
      Budaj zaznamenal druhý víťazný zápas v novom ročníku, keď víťazstvu "lavíny" pomohol štrnástimi úspešnými zákrokmi. V zápase sa blysol hetrikom jeho spoluhráč Chris Stewart. Úvodnému buly predchádzala slávnostná 10-minútová ceremónia pri príležitosti 1000. zápasu domáceho útočníka Craiga Conroya v NHL. "Bolo to úžasné, skutočne som si to užil. Víťazstvo by to všetko ešte umocnilo, no nepodarilo sa. Musíme zabrať v ďalšom zápase," uviedol Conroy, ktorý dostal na pamiatku zarámovaný dres a striebornú hokejku. Klub Conroyovi odovzdal aj šek na 25.000 dolárov, ktorý odovzdal na podporu mladých hokejistov a výskum Alzheimerovej choroby.
      Kapitán Bostonu Chára zaznamenal štvrtý tohtosezónny bod, keď 41 sekúnd pred koncom prvej tretiny nabil Patriceovi Bergeronovi na úvodný a zároveň víťazný gól duelu. Bezchybným výkonom pomohol "medveďom" k víťazstvu aj brankár Tim Thomas, ktorý vo svojom piatom zápase novej sezóny dosiahol piate víťazstvo. "Cítim sa dobre. Bolo jednoduchšie sústrediť sa na shutout, pretože sme si nemohli dovoliť inkasovať čo i len kontaktný gól," uviedol držiteľ Vezinovej trofeje zo sezóny 2008/09.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies