Haláka teší rekord v počte víťazstiev viac ako iné štatistiky

NETKY.SK • 7 Január 2015, 14:53 • 2 min
Haláka teší rekord v počte víťazstiev viac ako iné štatistiky

NEW YORK - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák možno našiel v NHL po rokoch hľadania svoj pravý domov.

slovakia

left justify in out

Po neúspešnom boji o post jednotky v St. Louis, zvláštnom závere minulého ročníka s medzizastávkami v Buffale a Washingtone podpísal v lete zmluvu na štyri roky s New York Islanders a v mužstve je jasnou jednotkou. Dvadsaťdeväťročný gólman odchytal v ročníku 29 duelov, z ktorých bolo 21 víťazných. Prekonal aj dlhoročný klubový rekord Billa Smitha, keď vyhral jedenásť súbojov v sérii.

 

"Je pravda, že si cením rekord. Percentuálna úspešnosť aj ďalšie štatistiky sú pekná vec, ale s víťazstvami sa nedajú porovnávať. Prekonať taký rekord v takom slávnom klube je niečo výnimočné," priznal v rozhovore pre iDnes.cz Halák, ktorého výkony patria k prekvapeniam tohto ročníka. "Máme v mužstve hráčov, ktorí vedia dať gól. To sa o nás vedelo už pred sezónou. V poslednej dobe sme sa však výrazne zlepšili v hre dozadu. Zdobí nás poctivosť a na tom musíme stavať," uviedol Halák, ktorý oceňuje prínos nových posíl defenzívy Nicka Leddyho a Johnnyho Boychuka. Mužstvu to pomohlo, získalo ďalšie skúsenosti. "Boychuk je obrovský obranca s tvrdou strelou, Leddy veľmi dobre korčuľuje, v Chicagu bol trocha v tieni ďalších kvalitných bekov, ale u nás dostáva veľkú porciu na ľade a zatiaľ je neskutočné platný," tvrdí Halák. 

 

Islanders sa budú tento rok sťahovať z Long Islandu do novej haly v Brooklyne. Od novej sezóny budú hrať v novej hale. "Má to svoje pozitíva. Niektorí chlapci, ktorí tu už dlho hrajú, sa veľmi tešia. Na druhej strane naša súčasná hala má veľkú históriu. Vyhrali sa tam štyri Stanleyho poháre a fanúšikovia si tam našli opäť cestu. Majiteľ sa však rozhodol pre zmenu, to musí rešpektovať hráč i fanúšik," hovoril pre iDnes.cz Halák. 

 

V slovenskom hokeji v posledných dňoch rezonoval úspech reprezentačnej dvadsiatky na svetovom šampionáte v Montreale a Toronte. Halák sledoval vystúpenia slovenských mladíkov a ich úspech ho potešil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona