Haláka sužuje choroba, pár dní si odpočinie

NETKY.SK • 3 Január 2014, 11:06 • 2 min
Haláka sužuje choroba, pár dní si odpočinie

ST. LOUIS - Slovenského hokejového brankára Jaroslava Haláka zo St. Louis trápi choroba, pre ktorú vynechal aj štvrtkový domáci zápas NHL proti Los Angeles (5:0). Od trénera Blues Kena Hitchocka dostal odporučenie, aby zostal niekoľko dní doma, až pokým sa úplne nevylieči.

slovakia

left justify in out

Ochorenie, ktoré je podľa denníka St. Louis Post-Dispatch zrejme viac než len bežnou zimnou chrípkou, sužuje Haláka od konca decembra. Slovenský brankár sa necítil dobre už v zápase v Edmontone (21. decembra), potom síce odchytal ešte dve stretnutia, no chabý zdravotný stav sa už odzrkadlil na jeho výkonoch. V súboji proti Chicagu po troch góloch prepustil miesto dvojke Brianovi Elliottovi. V utorok v Minnesote sledoval duel už iba zo striedačky a vo štvrtok nefiguroval v zostave už ani ako náhradník, keď klub povolal z farmy na jeho miesto Jakea Allena.

"Choroba u Jara mizla a opäť sa vracala. Niekoľko hodín sa cítil dobre a potom zasa zle. Zdravotne je na tom tak okolo 70 percent, čo nestačí na to, aby mohol chytať," vyjadril sa na adresu Haláka pre stltoday.com tréner Hitchcock. "Nijako sa to u neho nezlepšuje. Tak sme mu povedali, že bude pre neho najlepšie, aby si odpočinul a zostal deň či dva doma, pokým sa úplne nedolieči."

Halák odchytal v prebiehajúcej sezóne NHL 28 stretnutí, v ktorých priviedol svoje mužstvo k 17 výhram. Dosiahol pritom úspešnosť zásahov 90,7 percent a priemerne inkasoval 2,4 gólu na zápas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies