Halák zožal chvály a priviedol svoj tím k víťazstvu nad Providence

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 11:07 • 2 min
Halák zožal chvály a priviedol svoj tím k víťazstvu nad Providence

New York - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák priviedol v noci na stredu v zámorskej AHL svoj tím Bridgeport Sound Tigers k triumfu 5:3 nad Providence Bruins. V domácom zápase sa prezentoval 41 úspešnými zákrokmi a po predošlých dvoch prehrách sa tak vrátil na víťaznú koľaj.

slovakia

left justify in out

Halák už v prvej tretine zlikvidoval 14 striel a neinkasoval ani v druhej, v ktorej čelil 15 strelám. Bruins ho napokon prekonali až v tretej časti, vo všetkých prípadoch v presilovke. Po zápase si slovenský brankár vyslúžil niekoľko pochvál.

 

"Bolo to Jarovo víťazstvo," komentoval tréner Bridgeportu Brent Thompson. Celá šatňa Sound Tigers sa zhodla, že bez Haláka by sa víťazstvo iba ťažko zrodilo. "Dokáže byť v strehu každý jeden deň, v každom jednom stretnutí. Videli ste to v záverečnej minúte, keď čelil piatim strelám a dokázal ich všetky zneškodniť," povedal pre CT Post obranca Loic Leduc.

 

Halák, kmeňový hráč tímu NHL New York Islanders, po svojom preradení na farmu odchytal za Bridgeport 21 duelov, v ktorých dosiahol 15 víťazstiev. Zaznamenal v nich úspešnosť zásahov 93,1 percenta a priemer 2,07 gólu na zápas, pričom dvakrát vychytal čisté konto.

 

"Najmä v uplynulých týždňoch chytal perfektne. V obrane sme súperom umožnili dostať sa do viacerých šaní, ale Jaro nás zakaždým podržal," uviedol na adresu Haláka ďalší zadák Bridgeportu Devon Toews.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies