Halák strávil leto tvrdou prípravou: Cítim sa skvele

NETKY.SK • 20 August 2013, 13:25 • 2 min
Halák strávil leto tvrdou prípravou: Cítim sa skvele

ST.LOUIS - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák sa tento rok rozhodol zmeniť predsezónnu prípravu a namiesto cesty do rodnej krajiny zostal cez leto v St. Louis, kde ho čaká posledná sezóna zo štvorročného kontraktu s miestnymi Blues.

slovakia

left justify in out

"Na konci sezóny sa ma všetci pýtali, 'kam idem?' A ja som povedal, že zostávam tu, na čo odvetili, že si mám užiť horúce počasie. Počasie bolo naozaj výborné, tak som si ho užil," uviedol dvadsaťosemročný gólman, ktorému vyšlo počasie v ústrety a namiesto zvyčajne horúceho leta bolo v St. Louis o pár stupňov chladnejšie.

Halák strávil leto intenzívnym tréningom s klubovým kondičným trénerom Nelsonom Ayotteom s cieľom posilniť dolnú časť tela. V uplynulej sezóne totiž musel dvakrát pauzovať so zranenými slabinami. Posledné tri mesiace tak strávil silovým tréningom a kardio aktivitami na posilnenie nôh a štvorhlavého stehenného svalu. Počas tohto obdobia stratil vyše šesť kíl telesného tuku a dostal sa do najlepšej formy od roku 2010.

Od minulého týždňa slovenský gólman "zarezával" už na ľade. "Cítim sa skvele. Potreboval som nejaký čas, aby som sa doliečil. Momentálne nepociťujem žiadne problémy a dúfam, že to tak aj zostane," povedal pre portál stltoday.com. Aj hlavný tréner Blues Ken Hitchcock je presvedčený, že Halák odštartuje novú sezónu už bez problémov. "Je nadšený, cíti sa dobre. Je to mladý chalan a nechce, aby mu kariéru zničili zranenia. Takže si chcel zlepšiť kondíciu a silu, aby sa vyhol problémom. Odviedol naozaj dobrú prácu," uviedol Hitchcock, ktorý už viackrát vyhlásil, že s Halákom počíta v nasledujúcej sezóne ako s tímovou jednotkou.

"Je pekné počuť to, no musím na sebe tvrdo pracovať. Ak nebudem podávať dobré výkony, nebudem hrať," uviedol Halák, ktorý vstúpi do záverečného roka svojho štvorročného kontraktu na 15 miliónov dolárov. "Je to dôležitý rok, no nechcem sa tým príliš zaťažovať," dodal.

Halák odohral v uplynulej skrátenej sezóne v drese Blues len 16 duelov s priemerom 2,14 gólu na zápas a 89,9-percentnou úspešnosťou. Pred príchodom do St. Louis pôsobil v Montreale Canadiens.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies