Halák s tretím víťazstvom v sezóne, Budaj s chybou a prehrou

NETKY.SK • 19 November 2011, 01:46 • 2 min
Halák s tretím víťazstvom v sezóne, Budaj s chybou a prehrou

Halák s tretím víťazstvom v sezóne, Budaj s chybou a prehrou

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák sa v noci na piatok v zámorskej NHL tešil z tretieho víťazstva v novej sezóne. Halák prispel k triumfu St. Louis nad Floridou 4:1 dvadsiatimi úspešnými zákrokmi, za chrbát pustil iba jedinú strelu.
Bluesmani pod vedením trénera Kena Hitchcocka ešte v riadnom hracom čase nenašli premožiteľa, na konte majú štyri víťazstvá a jednu prehru v extradejstve.
Menej šťastia mal Halákov krajan v bránke Montrealu Peter Budaj, ktorý na ľade New Yorku Islanders inkasoval z 33 striel štyri góly a Canadiens prehrali 3:4. Slováka mohol mrzieť najmä prvý gól, keď za bránkou nešikovne spracoval nahodený puk a po jeho chybe mal domáci PA Parenteau voľnú cestu k bránke Habs. Ostrovania úspešne pretrhli štvorzápasovú šnúru prehier.
Boston si pripísal už siedme víťazstvo v poradí, hoci s posledným tímom súťaže z Columbusu sa poriadne vytrápil a nakoniec uspel až po samostatných nájazdoch 2:1. Predĺženie pre domácich pritom vynútil svojím premiérovým gólom v sezóne Adam McQuaid.
Ruský brankár Iľja Bryzgalov sa v drese Philadelphie po prvý raz postavil proti Phoenixu, kde strávil štyri sezóny a s novými spoluhráčmi zaznamenal víťazstvo 2:1 aj napriek tomu, že už v prvej tretine sa zranil český veterán domácich Jaromír Jágr.

výsledky: Boston - Columbus 2:1 pp a sn, NY Islanders - Montreal 4:3 /za hostí odchytal celý zápas Budaj, 29 zákrokov, 4 inkasované góly/, Philadelphia - Phoenix 2:1, Tampa Bay - Pittsburgh 4:1, St. Louis - Florida 4:1 /za domácich odchytal Halák celý zápas, 20 zákrokov, 1 gól/, Nashville - Toronto 4:1, Minnesota - Colorado 1:0, Winnipeg - Washington 4:1, Anaheim - Los Angeles 3:5, San Jose - Detroit 5:2

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies