Halák s prvým víťazstvom, v Dallase historicky najnižšia návšteva

NETKY.SK • 12 Október 2011, 00:32 • 2 min
Halák s prvým víťazstvom, v Dallase historicky najnižšia návšteva

Halák s prvým víťazstvom, v Dallase historicky najnižšia návšteva

slovakia

left justify in out

img

V siedmich zápasoch zámorskej NHL v noci na utorok sa predstavili dvaja slovenskí hokejisti. Z víťazstva sa tešil brankár St. Louis Jaroslav Halák, ktorý pomohol svojmu tímu 15 úspešnými zákrokmi k triumfu 5:2 nad Calgary. Menej dôvodov na radosť mal obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára, ktorého mužstvo podľahlo Coloradu 0:1.
Bluesmani sa po predchádzajúcej domácej prehre s Nashvillom chceli svojim priaznivcom revanšovať a tentoraz domáci duel zvládli. Významnou mierou sa o to zaslúžilo trio Andy McDonald, Alex Pietrangelo a Jason Arnott, ktorí si pripísali na konto gól a asistenciu. Na Haláka smerovalo celkovo 17 striel, z ktorých skončili za jeho chrbtom dve. "Vedeli sme, že pôjdu za víťazstvom a nakoniec ho aj dosiahli. Nehrali lepším systémom ani nič podobné, jednoducho boli snaživejší než my. Našou úlohou je nájsť tú správnu cestu," citovala Jaromeho Iginlu oficiálna stránka profiligy.
O jediný gól duelu na ľade bostonských "medveďov" sa v 48. minúte postaral český útočník Milan Hejduk. Chára strávil na ľade vyše 21 minút a do štatistík si pripísal štyri trestné minúty a mínusový bod, keďže bol na ľade pri inkasovanom góle. Brankársky súboj dvoch bývalých draftových jednotiek vyznel v prospech Semiona Varlamova, ktorý zneškodnil všetkých 30 striel súpera. Jeho náprotivok Tuukka Rask čelil až 36 streleckým pokusom. "Videl som strieľajúceho hráča a nastavil lapačku tam, kam som predpokladal, že bude smerovať puk. Ten sa však nejako odrazil a skončil v bráne. Mal som množstvo zákrokov a inkasoval iba raz, čo je napriek prehre celkom pozitívne," vyhlásil Rask, ktorého pochválil aj tréner Bostonu Claude Julien: "Zrejme on jediný bol v tomto zápase naším svetlým zjavom. Nebyť jeho, bolo by po zápase oveľa skôr. Držal nás nad vodou, my sme však jeho snahu nereflektovali."
Hráči New Yorku Islanders, bez slovenského zadáka Milana Jurčinu, zvíťazili nad Minnesotou 2:1, keď o ich triumfe rozhodli v priebehu troch minút úvodného dejstva Andrew MacDonald a Frans Nielsen. Za hostí sa trafil len Matt Cullen. Prvé body do tabuľky si pripísalo New Jersey, ktoré si na domácom štadióne poradilo s Carolinou 4:2. Historicky najnižšiu divácku návštevu na zápase Dallasu v základnej časti zaznamenali v hale American Airlines Center, kde bolo na duel tamojších "hviezd" s Phoenixom zvedavých len 6.306 divákov. Domáci zvíťazili 2:1 po samostatných nájazdoch, keď ešte v poslednej minúte prehrávali 0:1. Nájazdový rozstrel rozhodol aj gólovú prestrelku medzi Washingtonom a Tampou Bay (6:5).
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies